У мене яблука ніколи не пропадають: готую найсмачніші яблучні коржики на сніданок. Гора смакоти за 10 хвилин

Пропонуємо рецепт яблучних коржиків, який обов'язково стане вам у пригоді. Приготуйте ці чудові ласощі самостійно і смакуйте з задоволенням!

Апетитні та дуже ніжні яблучні коржики готують на молоці, кефірі або теплій воді. Для приготування таких ласощів кулінари рекомендують вибирати тверді та солодкі сорти яблук, оскільки вони соковиті та гарно труться на тертці. Сметану слід використовувати з високим вмістом жиру, а цукор регулювати до свого смаку. Ці оладки можна доповнювати й родзинками, заздалегідь заливши їх окропом на 10 хвилин.

Інгредієнти

  • Вода (тепла) – 250 мл
  • Сметана – 1 ст. ложка
  • Дріжджі сухі – 1 ч. ложка
  • Цукор – 3 – 4 ст. ложки
  • Сіль – дрібка
  • Яйце – 1 шт.
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки
  • Пшеничне борошно – 300 г
  • Яблука – 300 г
Найсмачніші яблучні коржики на сніданок
Найсмачніші яблучні коржики на сніданок

Покроковий рецепт

  1. Заздалегідь підготуйте необхідні продукти, щоб вони були кімнатної температури.
  2. У глибоку миску влити теплу воду та додати цукор, сіль, сухі дріжджі та сметану. Перемішати всі інгредієнти за допомогою вінчика. За бажанням можна додати ванільний цукор.
  3. В окрему посудину розбити яйця, збити їх вінчиком до однорідності та перелити яєчну суміш в миску до інших інгредієнтів.
  4. Туди ж влити рослинну олію та продовжити перемішувати.
  5. Поступово додавати просіяне пшеничне борошно та замішувати тісто вінчиком (повинно бути консистенції густої сметани). Накрити миску з тістом чистим кухонним рушником, тим часом підготувати яблука.
  6. Очистити яблука від шкірки та серцевини, а потім нарізати дрібними кубиками. Перекласти яблука до тіста та залишити ще на 5 хвилин.
  7. Розігріти сковорідку з рослинною олією. За допомогою столової ложки викладати тісто на сковороду, формуючи коржик бажаного розміру.
  8. Смажити оладки на повільному вогні з обох сторін до рум’яності. З даного тіста виходить близько 30 оладок середнього розміру. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.