Беру кефір і стакан манки. Готую так вже більше 15 років: бездоганний десерт і на свято, і на кожен день

Пиріг за цим рецептом виходить дуже ніжним, пухким і не сухим. Його можна приготувати на кожен день і навіть на свято, адже він поступається смаком дорогим тістечкам з кав'ярні.

Якщо ви любите випічку з манкою, цей пиріг вам точно сподобається. Готується він досить просто, а смак у нього виходить неперевершеним. Пухкий, вологий, з оксамитовою структурою – саме таким виходить манник за цим рецептом.

Необхідні інгредієнти:

  • кефір – 200 г;
  • манна крупа – 150 г;
  • яйця – 3 шт;
  • сіль – 1 дрібка;
  • цукор – 150 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • борошно – 100 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • згущене молоко варене – 3 ст.л;
  • білий шоколад – 15 г.

Спосіб приготування:

У миску насипаємо манну крупу і заливаємо її кефіром. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб манка набухла. Коли манка набухне, додаємо до неї цукор, дрібку солі, ванільний цукор і збиваємо міксером 2-3 хвилини. Далі додаємо яйця, продовжуючи збивати, а наступним додаємо розтоплене вершкове масло. Збиваємо до однорідності. Далі додаємо до тіста просіяне борошно і розпушувач тіста. Збиваємо міксером до однорідності.

Рецепт пухкого і ніжного манника на кефірі зі згущеним молоком
Рецепт пухкого і ніжного манника на кефірі зі згущеним молоком

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером, змащуємо олією і виливаємо тісто. Випікаємо манник в зарання розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.

Рецепт пухкого і ніжного манника на кефірі зі згущеним молоком
Рецепт пухкого і ніжного манника на кефірі зі згущеним молоком

Готовий манник виймаємо з духовки і даємо охолонути. Зверху змащуємо пиріг вареним згущеним молоком. У мікрохвильовці, або на водяній бані розтоплюємо шоколад і робимо візерунки на пирозі. Також замість згущенки можна використати ягідний джем, варення, або заварний крем.

Манник за цим рецептом виходить дуже ніжним, соковитим і м’яким. Згущене молоко додає пирогу ще більшої соковитості і нарядності. Такий манник кілька днів залишається м’яким і не черствіє.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Картопля й трошки фаршу: неймовірні трикутнички у сковорідці печу по 3 рази на тиждень, а просять частіше

Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати щось зовсім особливе — простий, але надзвичайно смачний рецепт, який вразить вас своєю простотою та неповторним смаком.

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.