Не знаєте, куди подіти варення? Розказую рецепт заливного пирога з начинкою: чоловік просить готувати щодня

Швидкий, простий і нереально смачний – саме таким виходить пиріг з варенням за цим рецептом. Для приготування цього десерту вам не знадобляться ні ваги, ні міксер.

Заливні пироги найчастіше готують із солоними начинками, та такі пироги можна пекти й солодким наповненням. Плюси заливних пирогів в тому, що тісто для них готується дуже просто. Потрібно просто змішати всі інгредієнти і тісто буде готове. Готовий пиріг виходять пухким, м’яким і дуже смачним.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 200 г (1 склянка на 300 мл);
  • молоко – 100 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • рослинна олія – 10 ст.л;
  • розпушувач – 2 ч.л;
  • сіль – 1 дрібка;
  • варення або джем – 400 г.

Спосіб приготування:

До яєць додаємо сіль, цукор, ванільний цукор і збиваємо вінчиком до однорідності. Вливаємо до цієї суміші молоко, олію і перемішуємо. Поступово вводимо просіяне борошно і розпушувач тіста. Розмішуємо вінчиком до однорідності, щоб не було грудочок. Готове тісто має вийти в’язким і тягучим.

Рецепт пухкого заливного пирога з варенням до чаю
Рецепт пухкого заливного пирога з варенням до чаю

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і виливаємо половину всього тіста. Розрівнюємо тісто по формі. Ставимо пиріг у розігріту духовку до температури 180 градусів на 5-7 хвилин. Коли пиріг схватиться, виймаємо його з духовки викладаємо джем або варення і заливаємо його другою частиною тіста.

Рецепт пухкого заливного пирога з варенням до чаю
Рецепт пухкого заливного пирога з варенням до чаю

Для цього рецепту можна використовувати будь-який джем, будь-якої густини і додатково викладати на нього ще й свіжі ягоди.

Ставимо пиріг у духовку і випікаємо при температурі 180 градусів ще 30 хвилин.

Готовий пиріг виймає з форми і за бажанням присипаємо цукровою пудрою.

Такий пиріг смачний, як в теплому, так і в холодному вигляді. Він м’який, соковитий і дуже смачний. Саме тісто лише злегка солодке, тому в поєднанні з солодким варенням пиріг виходить не приторним, а в міру солодким.

Готуйте з задоволенням, смачного!

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.