Замість пиріжків готую на сніданок цю смакоту. Ліниві хачапурі на сковороді за 5 хвилин: пухкі і ніжні

Такі ліниві хачапурі – ідеальний варіант сніданку. Вони виходять ситними, поживними, дуже смачними, а готуються буквально за 5 хвилин з простих інгредієнтів.

Якщо ви любите сир і випічку, цей рецепт вам точно сподобається. Швидкі, прості, але дуже смачні сирні коржики на сковороді ідеально підійдуть для сніданку, перекусу, чи вечері. Для приготування цієї страви вам знадобиться всього кілька хвилин + час на смаження, а результат вас точно порадує.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 3 шт;
  • сметана – 100 г;
  • твердий сир – 150 г;
  • борошно – 80 г (3-4 ст.л);
  • сіль, перець за смаком.
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо дрібку солі та перцю, а також сметану. Розмішуємо вінчиком до однорідності. Додаємо до яєчної суміші натертий твердий сир. Його також можна поєднати з кисломолочним сиром за бажанням. Також додаємо борошно і ретельно перемішуємо. Розпушувач тіста, чи соду додавати не потрібно. Тісто виходить не дуже густим, по консистенції, як рідка сметана.

Рецепт лінивих хачапурі на сковороді за 5 хвилин
Рецепт лінивих хачапурі на сковороді за 5 хвилин

Розігріваємо пательню з олією. Олії використовуємо небагато, просто змащуємо пательню. В розпечену олію вливаємо тісто. Смажимо коржик на невеликому вогні під закритою кришкою. Коли він підсмажиться з одного боку, перевертаємо коржик на інший і смажимо ще 5 хвилин.

хачапурі на сковороді за 5 хвилин
хачапурі на сковороді за 5 хвилин

Лінивий хачапурі готовий. Він виходить хрумким зовнім і ніжним всередині. Сир приємно тягнеться і надає страві вершково смаку. Сирні коржики дуже смачні у гарячому вигляді та і холодні вони смакують непогано.

З цим рецептом ви можете експериментувати. До тіста крім сиру можна додавати й інші інгредієнти: гриби, ковбасу, томати, болгарський перець, чи зелень. Твердий сир можна замінити на суміш сиру та творогу. Так теж вийде дуже смачно.

Готуйте з задоволенням, смачного!

Популярне

Схожі статті

Шеф-кухар із культового ресторану розкрив свій секрет соковитих свинячих стейків: легкий рецепт із начинкою

Свинячі стейки з начинкою — страва, яка приносить багатьом не тільки насолоду від їжі, але й справжню радість від кулінарного відкриття, від емоційного враження, яке вона залишає.

Куди поділась улюблениця Оксани Байрак та акторка в минулому Анастасія Зюркалова: тепер офіціантка у Канаді

Як відомо, доля — мінлива леді, що грає людиною завжди. Ось і улюбленицю режисерки жіночих серіалів Оксани Байрак Анастасію Зюркалову вона не оминула своїми "американськими гірками".

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.