Знахідка для любителів сирних десертів: ароматний тертий пиріг із ніжною начинкою, що просто тане в роті

Найсмачніший тертий пиріг із сирною начинкою та родзинками дуже легко приготувати вдома, а як це зробити крок за кроком — читайте в нашому матеріалі.

Такий пиріг виходить вдалим, смачним і привабливим. Готувати його можна з різними начинками, і щоразу смакувати новий десерт.

Інгредієнти для тіста

  • Яйця – 2 шт.
  • Вершкове масло – 100 г
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Цукор – 150 г
  • Борошно – 350 г
  • Розпушувач – 1 ч. ложка

Для начинки

  • Кисломолочний сир – 500 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванілін – до смаку
  • Родзинки – 100 г
  • Цукор – 100 г
Ароматний тертий пиріг з ніжною начинкою
Ароматний тертий пиріг з ніжною начинкою

Покроковий рецепт

  1. Заздалегідь підготувати інгредієнти, щоб вони були кімнатної температури.
  2. У миску розбити два яйця та додати цукор, сіль та м’яке вершкове масло. Збити всі продукти за допомогою ручного блендера до однорідності.
  3. В окремій мисці поєднати борошно з розпушувачем, просіяти до рідких продуктів і замішувати тісто спершу кухонною лопаткою, потім перекласти на робочу поверхню та продовжити руками. Тісто повинно вийти м’яким і злегка липнути до рук.
  4. Поділити тісто на дві однакові частини, окремо загорнути в харчову плівку та відправити в морозильну камеру на 40 хвилин.
  5. Для приготування начинки залити родзинки гарячою водою, промити та просушити паперовими рушничками.
  6. В глибоку посудину покласти кисломолочний сир, розбити яйця, додати цукор, ванілін або ванільний цукор і збити все блендером до однорідності. Додати підготовлені родзинки та перемішати.
  7. Змастити форму для випікання рослинною олією та натерти туди перший шматочок замороженого тіста на грубій терці.
  8. На тісто викласти сирну начинку та рівномірно розподілити лопаткою. Зверху натерти другий шматок тіста й також розподілити по поверхні.
  9. Випікати в розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 40-50 хвилин (точний час залежить від особливостей духовки). Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.