Навчилась готувати янтики, тепер всі випрошують рецепт: окріп і борошно. М’ясні чебуреки на сухій сковороді

Дізнайтеся, як приготувати ідеальне заварне тісто для чебуреків, яке завжди виходить вдалим і також підходить для вареників, а ліпити з нього — одна насолода.

Хрусткі чебуреки з м’ясною начинкою мають безліч прихильників. Це страва кримськотатарської кухні й готується у великій кількості рослинної олії, але мало хто знає, що чебуреки можна смажити на сухій сковороді. Пропонуємо розглянути рецепт, який стане смачною альтернативою класичному варіанту.

Для заварного тіста

  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Окріп – 250 мл
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки

Для начинки

  • М’ясний фарш – 400 г
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Сіль – 1/2 ч. ложки
  • Перець чорний мелений – до смаку
М'ясні чебуреки на сухій сковороді
М’ясні чебуреки на сухій сковороді

Покроковий рецепт

  1. Спочатку слід приготувати тісто, для цього в глибоку миску просіяти пшеничне борошно, додати сіль, рослинну олію та перемішати.
  2. В центрі зробити поглиблення, влити окріп і швидко перемішати спочатку ложкою, потім перекласти на посипану борошном поверхню та продовжити замішувати руками. Тісто повинно вийти еластичним і не липнути до рук. Загорнути тісто в харчову плівку та залишити “відпочити” на 20-40 хвилин, тим часом приготувати начинку.
  3. Цибулю нарізати довільними кусочками та подрібнити з часником за допомогою блендера.
  4. В окрему миску перекласти м’ясний фарш, додати підготовлену цибулю з часником, сіль, чорний мелений перець та перемішати.
  5. “Відпочивше” тісто обминати, сформувати ковбаску та поділити на 12 кульок.
  6. Першу кульку розкочувати в тонкий корж, на половину якого покласти одну столову ложку начинки та рівномірно розподілити. Накрити другою половиною коржика та закріпити краї. Таким чином сформувати заготовки з залишеного тіста та начинки.
  7. Розігріти суху сковорідку та викласти заготовки. Смажити на середньому вогні з обох сторін під кришкою до готовності. Спробуйте!

Популярне

Схожі статті

Готую замість Олів’є на свята! Салат “Ніжний” з крабовими паличками: можу з’їсти одразу 2 порції! Рецепт

Салат "Ніжний" дуже смачна та красива закуска, викладена шарами, яка прикрасить будь-який стіл. А приготувати такий салат зовсім не складно. Спробуйте!

Знаю секрет, як подати макарони для гостей на святковий стіл: роблю макаронні гнізда з фаршем і запікаю

Страви з макаронів зазвичай вживають у будень, та якщо зробити макаронні гнізда з фаршем та запекти у духовці, вийде настільки крутезно, що не соромно буде подати й на святковий стіл.

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.