Безпрограшний рецепт листкового тіста. Без яєць, холодильника і навіть без дріжджів: виходить у 100 шарів

Якщо вам і досі здається, що приготувати смачне листкове тісто вдома – це важка задача, поспішаємо запевнити вас у зворотному. Ділимось найпростішим рецептом.

Приготування листкового тіста власними руками у багатьох господинь викликає багато проблем. Комусь не подобається засмічувати всю кухню, а когось бентежить постійна потреба використовувати холодильник. Насправді, запевняють кулінарні експерти, ви можете приготувати таку смакоту без “зайвих рухів”. Для цього потрібно всього лише скористатись описаними у цій статті порадами та запам’ятати для себе простий і геніальний рецепт.

Кулінари розповіли, як легко та без зайвого клопоту приготувати смачне листкове тісто вдома
Кулінари розповіли, як легко та без зайвого клопоту приготувати смачне листкове тісто вдома

Інгредієнти:

  • 2 склянки пшеничного борошна;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 200 г холодного вершкового масла;
  • 1/2 склянки холодної води.

Спосіб приготування:

У великій мисці змішайте просіяне борошно та дрібку солі. Наріжте вершкове масло на кубики невеликого розміру і додайте до борошна. За допомогою пальців або ножа, подрібніть вершкове масло, аби перетерти його з борошном. Робіть це, поки суміш не стане схожою на “грубе” тісто з крихтами. Додайте холодну воду та перемішайте до того часу, поки тісто не збереться в купу. Уникайте занадто активного замішування, щоб не перегріти тісто. Накрийте тісто плівкою чи рушником і залиште його на 10-15 хвилин, щоб воно відпочило.

Розкачайте тісто на дерев’яній дошці, присипаній борошном, до товщини близько 0,5 см. Зігніть тісто на половину і знову розкачайте його. Повторюйте цей процес ще 2-3 рази, щоб створити багатошарову структуру тіста. За бажання, використовуйте тісто для приготування смачних листкових частувань, як от, наприклад, круасани, пиріжки або ватрушки.

Кулінари розповіли, як легко та без зайвого клопоту приготувати смачне листкове тісто вдома
Кулінари розповіли, як легко та без зайвого клопоту приготувати смачне листкове тісто вдома

Завдяки цьому рецепту ви зможете легко приготувати смачне й насичене тісто для своєї улюбленої випічки. Головною особливістю такого рецепта є те, що він насправді не потребує використання курячих яєць та холодильника безпосередньо у процесі. Втім, зверніть увагу, що компоненти для вашого тіста мають бути обов’язково охолодженими.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.