На замітку господиням! Випросила у кондитера рецепт ідеального бісквіта для тортів: тісто ніжне та повітряне

Секрет розкішного торта чи іншого десерту — ідеально пухкий бісквіт. З нашим рецептом бісквіт буде виходити з першого разу і не потрібно пробувати десятки рецептів. Спробуйте та переконайтеся.

Приготування смачного і ніжного бісквіта — це справжнє мистецтво, яке потім відображається у кожному шматочку вашого улюбленого торта. В цій статті ви дізнаєтеся секрети ідеального бісквіта, який можна використовувати для приготування тортів, трайфлів, а також просто смакувати з чаєм замість печива.

Інгредієнти:

  • 6 яєць (краще використовувати кімнатної температури)
  • 200 грамів цукру
  • 200 грамів просіяного борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1 чайна ложка ваніліну
  • Дрібка солі

Приготування:

Рецепт ідеально пухкого бісквіта для тортів та десертів
Рецепт ідеально пухкого бісквіта для тортів та десертів
  1. Прогрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте форму для випікання, покривши її пергаментним папером або змастивши вершковим маслом.
  2. Розділіть яйця на білки та жовтки. Взбийте білки з дрібкою солі до стійких піків.
  3. У іншій мисці взбийте жовтки з цукром та ваніліном до розчинення цукру та світлого кольору. Додайте просіяне борошно та розпушувач, обережно помішуючи до гладкої консистенції.
  4. Додайте 1/3 взбитих білків до суміші жовтків і легко перемішайте. Потім обережно вмішайте залишок білків у тісто, роблячи рухи знизу вгору, щоб зберегти пухкість та не осадити білки.
  5. Перелийте тісто в підготовлену форму і рівномірно розподіліть. Пекти бісквіт протягом 30-40 хвилин або до золотистого кольору та готовності.
  6. Після випікання залиште бісквіт у формі протягом 10 хвилин, а потім перенесіть його на решітку для повного охолодження перед розрізанням та використанням для торта.
Універсальний бісквіт для виготовлення тортів
Універсальний бісквіт для виготовлення тортів

Секрети успіху:

  • Використовуйте свіжі яйця та високоякісне борошно.
  • Перемішуйте тісто обережно, щоб не втратити пухкості білків, але при цьому забезпечити рівномірну консистенцію.
  • Варто дотримуватися рекомендованого часу та температури випікання, щоб бісквіт був ніжним всередині та маючи золотисту скоринку ззовні.
  • При випіканні бісквіта не відкривати духовку перші 20 хвилин, щоб бісквіт не опустився.

Популярне

Схожі статті

Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.