Вечеря без грама м’яса за копійки. Готую ці тефтелі цілий тиждень, тільки гарнір міняю. Моя імпровізація

Тефтелі за цим рецептом виходять дуже ніжними, соковитими і ситними. На смак вони дуже нагадують м'ясні, хоча у їхньому складі немає ні грама м'яса, чи сала.

Цей рецепт вам стане при нагоді, якщо ви дотримуєтесь посту, не вживаєте м’яса з етичних міркувань, або просто хочете урізноманітнити меню новими та смачними стравами. Тефтелі за цим рецептом виходять ситними, поживними і містять високий вміст рослинного білку. Такі тефтелі ідеально смакують з будь-яким гарніром.

Необхідні інгредієнти:

  • червона сочевиця – 150 г;
  • рис – 100 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • борошно – 2 ст.л;
  • сіль, перець, спеції за смаком;
  • вершкове масло – 20 г;
  • перетерті томати – 200 г.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту потрібно обрати саме червону сочевицю, інші види цієї крупи не підійдуть. Сочевицю добре промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо мінімум на 12 годин, можна на ніч. Рис відварюємо у підсоленій воді до напівготовності.

Цибулю та моркву потрібнюємо у блендері до стану кашки. Також овочі можна пропустити через м’ясорубку. Перекладаємо подрібнені цибулю та моркву у глибоку миску.

З набухшої сочевиці зливаємо воду, а саму сочевицю збиваємо блендером до однорідності. Перекладаємо сочевичне пюре до овочів. Також додаємо туди приварений рис.

Рецепт ніжного, повітряного суфле з кефіру і ягід
Рецепт ніжного, повітряного суфле з кефіру і ягід
Рецепт смачних і соковитих тефтель без грама м'яса
Рецепт смачних і соковитих тефтель без грама м’яса

Додаємо борошно, сіль, перець і спеції. Сюди ідеально підійдуть паприка, сухий часник, хмелі-сунелі. Все ретельно перемішуємо.

Беремо форму для запікання і змащуємо вершковим маслом. З сочевичного фаршу ліпимо невеликі тефтелі і викладаємо їх у форму. Беремо вже готові перетерті томати, також можна використати томатний соус, розбавивиши його невеликою кількістю води. Заливаємо тефтелі томатним соусом так, щоб вони наполовину були занурені у соус.

Рецепт смачних і соковитих тефтель без грама м'яса
Рецепт смачних і соковитих тефтель без грама м’яса

Випікаємо тефтелі у зарання розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Завжди готую цей салат на Великдень: смачний рецепт, який вже став традиційним на моєму столі. Дуже легкий

Цей ситний, ніжний і соковитий салат стане зіркою вашого Великоднього столу. З простих продуктів та без зайвого клопоту виходить справжня смакота.

Такий десерт не знайдеш навіть у ресторанах: шоколадний пиріг з абрикосами. Секрет в особливому тісті

Усі ми любимо випічку. Без смачного шоколадного десерту не можна уявити затишний сімейний вечір. Сьогодні ми підготували простий рецепт шоколадного пирога з абрикосами, який сподобається кожному.

Такого ще не бачила. Готується просто, а дивує навіть професіоналів: рецепт відкритих пельменів на сковороді

Пельмені - це знайома всім, проста і смачна страва. Але навіть їх можна приготувати креативно і незвично. Сьогодні ми підготували рецепт відкритих пельменів у ніжному тісті. Сподобається кожному.