Ніякого брудного посуду, нервів і бруду: купила листкове тісто, відкрила банку абрикосового варення – готово

Неймовірно ніжна та кисло-солодка випічка з абрикосовим варенням точно сподобається любителям смачненького. Розповідаємо, як за лічені хвилини приготувати дійсно апетитний десерт.

Часом з’являється бажання поласувати апетитним десертом, але купувати в магазині його не хочеться. Так само не хочеться і довго стояти та готувати складні частування. У такі моменти в кожного у морозильній камері має лежати упаковка листкового або звичайного тіста, з якого можна легко приготувати ароматну та ніжну випічку. Для цього вам знадобиться трішки абрикосового варення та вже готове тісто. Запам’ятовуйте рецепт на випадок неочікуваного бажання випити чаю!

Кулінари поділились рецептом апетитного десерту з абрикосовим варенням і листковим тістом
Кулінари поділились рецептом апетитного десерту з абрикосовим варенням і листковим тістом

Інгредієнти:

  • Готове листкове чи звичайне тісто – 1 пачка;
  • Абрикосове варення – 300-350 грамів;
  • Яйце – 1 штука.
  • Цукор – на смак.

Спосіб приготування:

Попередньо розігрійте духовку до температури близько 180 градусів. Розгорніть листкове тісто на робочій поверхні, присипаній борошном – це потрібно, щоб уникнути прилипання тіста до поверхні стола. Розріжте тісто на половини або чвертини в залежності від того, якого розміру ви бажаєте приготувати пиріг. Викладіит одну половину тіста на деко для випікання або у кондитерську форму, покриту пергаментним папером. На середину тіста викладіть абрикосове варення, залиште невеликий вільний край навколо начинки.

Прикрийте абрикосове варення іншою половиною тіста. За допомогою пальців чи виделки злегка затисніть краї, щоб з’єднати верхню частину тіста з нижнім. Збийте яйце в мисці, а потім змастіть верхню частину пирога за допомогою кондитерського пензлика. Якщо бажаєте, посипте верхню частину пирога цукром. Випікайте пиріг у розігрітій духовці приблизно 20-25 хвилин або до тих пір, поки тісто не стане золотистим і хрустким. Дайте пирогу трохи охолонути перед подачею. Потім наріжте його на порції і насолоджуйтеся.

Кулінари поділились рецептом апетитного десерту з абрикосовим варенням і листковим тістом
Кулінари поділились рецептом апетитного десерту з абрикосовим варенням і листковим тістом

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.