За хвилину навчу готувати салат, який подають у ресторанах: кілька яєць, томати та особливий соус – ну диво!

Професійні кулінари запевняють, що смачний салат не повинен містити купу інгредієнтів. Ділимось рецептом, завдяки якому вас будуть вважати справжнім шеф-кухарем.

Висока кухня – це про творчість та насолоду від процесу приготування та споживання їжі. На думку професійних кулінарів, готувати салат із неймовірно великою кількістю інгредієнтів не завжди доречно. Ба більше, запевняють експерти, краще обрати декілька продуктів, які будуть гармонійно між собою поєднуватись, і доповнити їх смачним соусом. Тоді ви гарантовано зможете приготувати апетитну закуску. Ділимось рецептом!

Простий варіант смачного салату за особливим ресторанним рецептом, мінімум інгредієнтів
Простий варіант смачного салату за особливим ресторанним рецептом, мінімум інгредієнтів

Інгредієнти:

  • 3-4 помідори;
  • 4 варені яйця;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 3-4 столові ложки майонезу;
  • Сіль і перець на смак;
  • Свіжа зелень для подачі.

Спосіб приготування:

Почніть із того, щоб підготувати потрібні для салату інгредієнти. Варіть курячі яйця, а потім – перекладіть їх у холодну воду, щоб вони повністю стали холодними. Наступним кроком наріжте варені яйця на невеликі кубики. Помийте помідори та наріжте їх на кубики або часточки. Потрібно, аби розмір нарізаних шматочків яйця та помідорів був приблизно однаковим.

Для часникового соусу потрібно очистити зубчики часнику, подрібнити їх або пропустити через спеціальний прес. Потім змішайте часник з майонезом у мисці, додайте сіль та перець на смак. Звісно, в ресторанах використовують домашній майонез, але ви можете купити магазинний, аби зекономити час.

Покладіть нарізані помідори та яйця в глибоку миску або красивий посуд. Додайте до салату часниковий соус та обережно перемішайте, щоб рівномірно розподілити заправку. Спробуйте салат і, за необхідності, додайте більше солі або перцю. Прикрасьте все свіжим базиліком або іншою улюбленою зеленню. Подавайте салат з томатами, вареними яйцями та часниковим соусом до столу, як закуску або гарнір до основної страви.

Простий варіант смачного салату за особливим ресторанним рецептом, мінімум інгредієнтів
Простий варіант смачного салату за особливим ресторанним рецептом, мінімум інгредієнтів

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Якщо набридла одноманітність страв з картоплі: гірка з дерунів із сирним прошаруванням — і м’яса не треба!

У кулінарному світі іноді здається, що картопля — це універсальний і нескінченний елемент, який може використовуватися у найрізноманітніших стравах.

Ксенія Мішина занадто захопилася схудненням: видно ребра, а руки майже “зникли” — худорлявість їй не пасує?

У світі шоу-бізнесу образ грає важливу роль, іноді він стає об'єктом захоплення та суперечок. Ксенія Мішина, українська актриса, вражає не лише своєю талантливою грою, але й бездоганним стилем.

Пиріжки з м’ясом та моцарелою у листковому тісті роблю на раз-два: навіть свекруха похвалила й взяла рецепт

Якщо ви шукаєте новий спосіб приготування випічки, яка не буде солодкою, але захопить своїм смаком і ароматом, то цей рецепт точно для вас.