В такому вигляді гарбуз будуть їсти навіть ті, хто його не терпить: пиріг на картопляному тісті з овочами

Хоча не кожен полюбляє гарбуз, від такого смачного пирога не зможе відмовитись ніхто. Обов'язково запам'ятайте цей простий рецепт і спробуйте втілити його на власній кухні.

Шматочок овочевого пирога на сніданок або на перекус – що може бути краще? Тільки те, що готується така випічка надзвичайно просто та без зайвого клопоту. Ділимось простим рецептом, який точно створить особливу атмосферу на вашій кухні та змусить повертатись до нього ще не один раз. Із таким частуванням ви зможете приємно здивувати навіть тих людей, які не люблять гарбуз і все, що з ним пов’язано.

Овочевий пиріг на картопляному тісті з додаванням гарбуза – простий рецепт смачної домашньої випічки
Овочевий пиріг на картопляному тісті з додаванням гарбуза – простий рецепт смачної домашньої випічки

Інгредієнти

Для картопляного тіста:

  • 2 середні картоплі;
  • 1/4 склянки олії;
  • 1 чайна ложка солі;
  • Спеції та чорний перець на смак;
  • 2 склянки борошна;

Для начинки:

  • 1 маленький гарбуз;
  • 1 солодкий перець;
  • 2 помідори;
  • 1 цибуля;
  • 150 грамів твердого сиру;
  • Сіль і перець на смак;
  • Олія для змащування форми.

Спосіб приготування:

Для картопляного тіста потрібно для початку зварити картоплю до готовності. Очистьте її від шкірки та перетворить на пюре. Додайте олію, сіль, перець, паприку та тим’ян, і добре перемішайте. Додайте просіяне борошно та знову добре перемішайте тісто. Воно має вийти достатньо щільним. Якщо ж тісто розтікається, додайте ще борошна та знову перемішайте. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму для пирога олією.

Розкачайте половину картопляного тіста на дно та стінки форми для пирога. Додайте нарізаний гарбуз, солодкий перець, помідори, цибулю та твердий сир зверху на картопляне тісто. Посоліть і поперчіть начинку на смак. Розкачайте другу половину картопляного тіста і накрийте пиріг. За допомогою виделки або ножа зробіть отвори на верхньому шарі тіста для пари. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій духовці протягом 45-50 хвилин. Дістаньте його з духовки і дайте трохи охолонути перед подачею.

Овочевий пиріг на картопляному тісті з додаванням гарбуза – простий рецепт смачної домашньої випічки
Овочевий пиріг на картопляному тісті з додаванням гарбуза – простий рецепт смачної домашньої випічки

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Слава Дьомін зізнався Златі Огнєвіч у почуттях, а зірка вже вагітна від іншого: такого нареченого прогледіла

У світі шоу-бізнесу неабияк часто відбуваються історії кохання, які схожі на сценарії кінофільмів. Однак, іноді навіть найбільш яскраві зірки не захищені від реальних емоцій і складних відносин.

“Мамина на п’ять днів”: Маша Єфросиніна показала рідкісне фото 20-річної доньки, яка уникає публічності

Маша Єфросиніна поділилась відео зі своєю дорослою донькою, яка живе та навчається за кордоном. Зворушливі кадри телеведуча показала у своїх Instagram stories.

Сирна запіканка за кілька хвилин: найкращий сніданок дітям й дорослим. Не втомлююсь готувати своїм їдокам

Бажаємо, щоб кожен ваш ранок був добрим і тому сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептом, який стане справжньою порадою в цьому для всієї вашої родини.