Салат “Коханка моряка”, який їм навіть вночі: на все про все лише 5 хвилин. Легкий та корисний перекус

Салат "Коханка моряка" закохає вас у себе з першої ложки. Він виходить дуже смачним, соковитим та свіжим. Крім того, салат корисний і низькокалорійний.

Якщо вам набридли майонезні салати, цей рецепт вам точно сподобається. Салат “Коханка моряка” підійде для людей, які слідкують за своєю фігурою та здоров’ям, а також тим, хто просто любить смачно поїсти. Смачний, корисний, соковитий – цей салат підійте як на кожен день, так і на свято.

Необхідні інгредієнти:

  • пекінська капуста – 250 г;
  • огірок свіжий – 1 шт;
  • тунець консервований – 1 банка (120 г);
  • яйця – 2 шт;
  • зелень – пучок.

Для заправки:

  • олія – 3 ст.л;
  • лимонний сік – 1 ст.л;
  • гірчиця в зернах – 1 ч.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Яйця потрібно зарання відварити вкруту і охолодити. Нарізаємо яйця кубиком. Пекінська капусту (або салат айсберг) нарізаємо тонкою соломкою і перекладаємо в салатник. Огірок ріжемо соломкою і додаємо до капусти з яйцями. Туди ж додаємо консервований тунець. З консервованого тунця зливаємо всю рідину, а саму рибку розділяємо на шматочки. Також в салат дрібно ріжемо зелень. Ідеально підійдуть кріп, петрушка, зелена цибуля.

Рецепт соковитого і свіжого салату без майонезу Коханка моряка
Рецепт соковитого і свіжого салату без майонезу Коханка моряка

Готуємо заправки. Для цього змішуємо олію (краще брати оливкову), лимонний сік, сіль, перець за французьку гірчицю у зернах. Все ретельно перемішуємо і додаємо у салат. Також у заправку можна додати прованські трави і столову ложку соєвого соусу.

Готовий салат відразу подаємо до столу. Зберігати у заправленому вигляді в холодильнику його не варто, адже капуста та огірок пустять сік і салат втратить вигляд та смак.

Такий салат ви можете готувати, як і на кожен день, так і на святковий стіл. Він відмінно урізноманітнить ваше повсякденне меню і стане зіркою вашого святкового столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Запечена риба під сирно-овочевою шубкою: беру будь-яке філе, бо весь секрет у маринаді. Раджу спробувати!

Спробуйте приготувати соковите філе риби під сирно-овочевою шубкою в духовці так, щоб домашні попросили добавки. Скоріше записуйте цей рецепт!

Мають трьох дітей, але за кордон ні-ні: Решетнік, Дикий та інші багатодітні зірки, які попри все в Україні

Україна переживає важкі часи через війну, економічні труднощі та інші виклики. У таких умовах питання про збільшення сім'ї може викликати непорозуміння або навіть звинувачення.

Шоколадний десерт без борошна, масла та цукру: закохалась з першого шматочка! Навіть на свято буду подавати

Такий шоколадний десерт готується мега просто та швидко. Вам знадобиться всього декілька доступних продуктів, які можна знайти в будь-якому магазині.