Лаваш купую через день. Рецепт
оригінального салату-рулету за 5 хвилин: на другий день він ще смачніший

Навіть класичні салати можна подати оригінально за допомогою тонкого лаваша. Сьогодні показую рецепт салату-рулету з крабовими паличками, який на другий день стане ще смачнішим.

Крабовий салат – це не вмираюча класика будь-якого застілля чи просто звичайної вечері вдома. Це завжди смачно, швидко та зрозуміло кожному. Проте навіть таку звичну страву можна подати по-новому і приємно вразити родину на гостей. Салат можна загорнути в тонкий лаваш та зімпровізувати рулетки, які не втратять смакових властивостей навіть на другий день.

Інгредієнти:

  • 2 листи тонкого лаваша
  • 4 варені яйця
  • 200 грамів твердого сиру
  • 100 грамів майонезу або сметани
  • 1 пучок петрушки
  • 200 грамів крабових паличок
  • 3 зубчики часнику
  • Сіль, чорний або червоний мелений перець

Приготування:

Оригінальний рецепт крабового салату в лаваші
Оригінальний рецепт крабового салату в лаваші
  1. Варені яйця натріть на терці або наріжте невеликими кубиками. Твердий сир також натріть на тертці, а петрушку наріжте максимально дрібно. Крабові палички наріжте на невеликі шматочки, соломку або натріть на крупну терку. Від цього залежить чи буде начинка лаваша більш однорідна та кремоподібна, або кожен інгредієнт буде відчуватися окремо.
  2. У великій мисці поєднайте нарізані яйця, тертий сир, нарізану петрушку та крабові палички. Додайте сіль, мелений перець та майонез або сметану за смаком. Добре перемішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
  3. Розгорніть тонкі листи лаваша на робочій поверхні. Рівномірно розподіліть приготовану начинку на кожному з листів, залишаючи невеликий краєчок порожнім для подальшого скручування.
  4. Почніть скручувати кожний лист лаваша у вигляді рулета, починаючи з краю з начинкою. Готуйте уважно, щоб забезпечити щільність та компактність рулету, але при цьому не розірвати його.
  5. Залиште лаваш на 20-30 хвилин пропитатися та за допомогою гострого ножа наріжте його на порції товщиною близько 2-3 см. Розташуйте порції на сервіровочному блюді або тарілці.
  6. Додайте для прикраси, якщо бажаєте, вершковий соус або свіжу зелень. Салат у лаваші готовий до подачі! Та цікаво, що навіть наступного для рулетики не розвалюються, добре пропитані та зберігають свій смак.

Цей унікальний рецепт салату у лаваші – чудовий варіант для будь-якого святкового столу або просто для того, щоб порадувати себе і своїх близьких. Він легкий у приготуванні, а його незвичайна форма подачі гарантує, що він стане привабливим акцентом на будь-якому заході.

Популярне

Схожі статті

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.

“5 місяців виповнилося”: Володимир Дантес поділився фото підрослого Василя та побажав усім “дитячого” щастя

Володимир Дантес показав свого домашнього улюбленця, якого завів разом із Дашею Кацуріною. Фото пухнастика співак опублікував у своєму Instagram.

Єві Цекало вже 25 років: як виглядає та чим займається донька Лоліти Мілявської — стопами батьків не пішла

Поведінка та соціальна позиція батьків у багатьох родинах мають колосальний вплив на дитину, а, значить, й на її вибір життєвого шляху, і врешті решт, на майбутню долю.