Повертаюся до цього рецепту знову і знову. Смачніше печінки у мене не виходило, хоч ти трісни: небанально

Печінка за цим рецептом виходить дуже соковитою, ніжною і нереально смачною. Готується така печінка з яблуками, цибулею та смачним соусом у духовці.

Печінка – дуже смачний і корисний субпродукт, який має бути у раціоні кожної людини. Багато людей не люблять печінку, але не через те, що вона несмачна, а через те, що вони не вміють її правильно приготувати. Пропонуємо до вашої уваги рецепт печінки, який сподобається навіть тим, хто не любить печінку. Готується вона разом з яблуками і цибулею. Печінка виходить дуже ніжною, соковитою, а яблука утворюють кисло-солодкий соус, який ідеально доповнює страву.

Необхідні інгредієнти:

  • куряча печінка – 600 г;
  • соєвий соус – 2 ст.л;
  • сметана – 2 ст.л;
  • крохмаль – 1 ст.л;
  • цибуля – 2 шт;
  • яблука – 2 шт;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Курячу печінку миємо, обсушуємо і видаляємо білі плівки. Ріжемо печінку великими шматками. Додаємо до печінки соєвий соус, сметану, сіль, перець і добре перемішуємо. Додаємо до крохмаль і перемішуємо до однорідності.

Цибулю ріжемо тонкими четверть кільцями. Яблука (обираємо кисло-солодкими) ріжемо брусочки, розміром, як нарізали цибулю. Шкірку обрізати не потрібно.

Форму для випічки змащуємо олією. На дно форми викладаємо половину всієї цибулі. На цибулю викладаємо шар печінки, а на печінку яблука та знову шар цибулі.

Рецепт ніжної і соковитої печінки з яблуками у духовці
Рецепт ніжної і соковитої печінки з яблуками у духовці

На цибулю викладаємо печінку і завершальним шаром викладаємо яблука.

Ставимо печінку у розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 30 хвилин.

Готову печінку гарячою подаємо до столу, подаємо її разом з запеченими яблуками. Вона виходить дуже ніжною, соковитою і має приємний солодкуватий присмак. Ця страва є самостійною і не потребує доповнення у вигляді гарніру. Та з такою печінкою ідеально смакує картопля-пюре і страви з рису. Також добре смакує така страва зі свіжими салатами.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Я став батьком”: Волошин після розлучення з Трінчер обзавівся нащадком. Фоловери почали “розслідування”

Олександр Волошин приголомшив публіку новиною про те, що втретє став батьком. З нагоди цієї події блогер опублікував цікаві кадри у своєму фотоблозі.

Тіна Кароль подала знак, що завершує кар’єру співачки: зірка натякнула, якій справі тепер присвятить себе

Останнім часом набирає обертів новий проєкт Тіни Кароль, яким поп-діва захопилась настільки, що її сольна кар'єра опинилась на другому плані.

Ах, як же це смачно! Мене й просити не треба, сама готую щодня: тістечка з арахісом без духовки та яєць

Якщо ви шукаєте десерт, який можна приготувати так, щоб вразити гостей — тістечка з арахісом без духовки та яєць – саме те, що вам потрібно.