Рецепт “викрадений” з пекарні: найніжніший торт “Герцогиня”. Дуже м’який і просочений, що можна їсти губами

В основі торта "Герцогиня" лежить медовий бісквіт. Якщо яйця зіб'єте правильно, коржі вийдуть пишними та ніжними на смак. Крем сметанний, а вишуканості додадуть волоські горіхи та чорнослив.

Вам знадобиться:

  • 6 яєць;
  • 180 г цукру;
  • 2 ст.лож. меду;
  • 190 г борошна;
  • 1 ч.лож. розпушувачу;
  • 3 дрібки солі.

Для крему:

  • 700 г сметани;
  • 1 пакетик згущувача для сметани;
  • 5 ст.лож. цукрової пудри;
  • 200 г волоських горіхів;
  • 200 г чорносливу.
Торт Герцогиня на медовому бісквіті

Для приготування торта “Герцогиня” яйця вбийте у чашу міксера. Збивайте їх, допоки маса не збільшиться в об’ємі приблизно втричі. Всипте цукор. Додайте обертів і збивайте, допоки він розчиниться. Додайте мед і сіль. Ще трішки збийте, щоб маса перемішалася.

Розпушувач змішайте з борошном. Додайте суміш у тісто. Перемішайте силіконовою лопаткою. Рухи робіть в один бік. Перелийте тісто у форму 26 см. На цей момент духовка вже має бути розігрітою до 180 градусів. Відразу ж відправляйте бісквіт туди. Випікайте близько пів години.

Торт Герцогиня на медовому бісквіті

М’якенький чорнослив промийте і наріжте на дрібні кубики. Якщо він жорсткий, запарте в окропі. 20 штук відкладіть для декору, розрізавши на четвертинки. Волоські горіхи краще порізати ножем, щоб вийшли шматочки, а не крихта.

Бісквіт має відійти від форми. Переверніть його на дошку. Залиште до повного остигання. Сметану для крему бажано брати 30% жирності. Збийте її у міксері. Додайте цукрову пудру та згущувач для сметани. Ще раз збийте все разом.

Торт Герцогиня на медовому бісквіті

Розріжте бісквіт вздовж на 3 частини. Викладіть трішки крему на блюдо, де збиратиметься торт “Герцогиня”. Покладіть нижній корж. Намастіть частиною крему. Присипте горіхами. Викладіть дрібні шматочки чорносливу. Ще трішки крему додайте зверху.

Торт Герцогиня на медовому бісквіті

Накрийте середнім коржем. Повторіть процес із кремом, горіхами та чорносливом. Накрийте верхнім коржем, поклавши його розрізом доверху. Розмажте крем зверху торта та по боках. З боків присипте горіхами рясненько, а зверху викладіть менше.

Проміжки заповніть четвертинками чорносливу так, щоб білий крем просвічувався. Поставте готовий торт у холодильник. Бажано, щоб він настоявся хоча б 3 години. Після чого можна нарізати й ласувати смакотою.

Популярне

Схожі статті

Щаслива Наталя Могилевська замилувала відео з маленькою донькою: солодощі, перший велосипед і рожеві ведмеді

Наталія Могилевська розчулила кадрами зі своєю донькою Софією, якій виповнилось 4 роки, а також показала, як влаштувала день народження для маленької іменинниці.

Слава Дьомін зізнався Златі Огнєвіч у почуттях, а зірка вже вагітна від іншого: такого нареченого прогледіла

У світі шоу-бізнесу неабияк часто відбуваються історії кохання, які схожі на сценарії кінофільмів. Однак, іноді навіть найбільш яскраві зірки не захищені від реальних емоцій і складних відносин.

“Мамина на п’ять днів”: Маша Єфросиніна показала рідкісне фото 20-річної доньки, яка уникає публічності

Маша Єфросиніна поділилась відео зі своєю дорослою донькою, яка живе та навчається за кордоном. Зворушливі кадри телеведуча показала у своїх Instagram stories.