Стала частіше купувати буряк, коли скуштувала в гостях салат. Їдять навіть ті, хто ніс воротить від буряка

Якщо ви думаєте, що не любите буряк, ви просто не вмієте його правильно готувати. Пропоную спробувати незвичайний рецепт салату з вареного буряку та зеленню, який підкорить серце будь-якого гурмана.

Буряковий салат – це не лише смачна страва, а й джерело корисних речовин для вашого організму. Цей салат ідеально підходить як для святкового столу, так і для вечірніх посиденьок з друзями. Завдяки своїй свіжості та неординарному поєднанню смаків він вразить ваші смакові рецептори. Розгляньмо рецепт цього смачного та корисного бурякового салату, який оцінять навіть вибагливі гурмани.

Рецепт смачного бурякового салату
Рецепт смачного бурякового салату

Інгредієнти:

  • 2 середні буряки
  • 1 пачка сиру фета
  • 1 пучок зелені (петрушка або рукола)
  • 1-2 зубчики часнику
  • 100 грамів подрібнених горіхів
  • Сіль та чорний перець
  • Оливкова олія для заправки

Приготування:

Буряковий салат з фетою та горіхами. Неймовірна смакота
Буряковий салат з фетою та горіхами. Неймовірна смакота
  1. Спочатку добре промийте буряки та зваріть їх в киплячій воді, або запікайте в духовці до готовності. Перевірити готовність можна ножем чи деревʼяною шпажкою – овоч повинен бути мʼякий. Після цього залиште їх охолодитися, а потім очистіть від шкірки та наріжте на невеличкі кубики.
  2. Поки буряки охолоджуються, наріжте сир фета на невеликі кубики, подрібніть зелень (можна використовувати петрушку або руколу), а також часник.
  3. У великій мисці змішайте кубики буряка, сир фета, подрібнену зелень та часник. Додайте сіль та чорний перець за смаком. Полийте салат оливковою олією та додайте подрібнені горіхи. Перемішайте доки всі інгредієнти не будуть рівномірно вкриті заправкою. Салат можна подавати одразу, або залишити в холодильнику на 30-40 хвилин охолодитися. Перед подачею прикрасьте салат додатковими горіхами та листям зелені.

Цей буряковий салат готовий зачарувати ваших гостей своїм смаком та апетитним виглядом. Нехай ця страва стане невід’ємною частиною вашого святкового столу або вечірнього застілля з друзями. Порадуйте своїх близьких та гостей цим смачним та корисним буряковим салатом, і вони точно залишаться в захваті від його смаку!

Популярне

Схожі статті

Не рецепт, а скарб! Заварна паска на Великодній стіл: ніжний смак і вершковий аромат — просто ідеально!

Ароматна, солодка, ніжна та водночас волога заварна паска — ідеальна випічка для великого свята. Розповідаємо, як приготувати великодній смаколик.

Простий, але найсмачніший пиріг з серії “все змішала і в духовку”: хотілося б простіше, та вже немає куди

Хто з нас не мріяв про той момент, коли можна просто все змішати в одну миску, поставити у духовку й отримати в результаті щось надзвичайно смачне?

“Поринути у рожеві хмари”: Настя Каменських розповіла про плани на майбутнє, в яких нема згадки про Потапа

Настя Каменських поділилась роздумами щодо творчих планів на майбутнє та оприлюднила знімок, на якому попозувала за роботою у студії звукозапису.