Нереально смачний пиріг з сирною начинкою і курагою: забудьте про інші рецепти. Це найлегший тортик у світі

Дріжджовий пиріг із сиром та курагою виходить надзвичайно ароматним. Чаювання з такою здобою вийде ідеальним. А бесіда полине у правильне річище, адже смакота налаштує на приємний лад.

Вам знадобиться:

  • 375 г борошна;
  • 25 г дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 70 г вершкового масла;
  • 125 мл молока;
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Для начинки:

  • 500 г кисломолочного сиру;
  • 2 яйця;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 1 ст.лож. крохмалю;
  • 100 г кураги.
Пиріг на дріжджовому тісті з сиром та курагою

Щоб приготувати сирний пиріг із курагою, підігрійте молоко. Вилийте його в глибоку мисочку й додайте 1 неповну ложку цукру й стільки ж борошна. Всипте сухі дріжджі. Все перемішайте вінчиком. Поставте у тепле місце на 10 хвилин. Коли дріжджі активуються, утвориться пінна шапочка.

Пиріг на дріжджовому тісті з сиром та курагою

Тим часом розбийте яйця у глибоченьку мисочку. Всипте решту цукру, додайте пакетик ванільного цукру. Збивайте масу вінчиком, щоб цукор повністю розчинився. Влийте яєчну суміш до опари й перемішайте.

Починайте потроху додавати борошно. Спочатку перемішуйте руками, а коли маса загусне, приступайте до вимішування тіста. Додайте вершкове масло, порізане на шматочки. Його дістаньте з холодильника завчасно, щоб трішки розм’якло. Замішувати треба близько 8 хвилин.

Пиріг на дріжджовому тісті з сиром та курагою

Якщо вам видасться, що тісто занадто м’яке й сильно липне до рук, не переймайтеся – саме так і має бути. Не потрібно додавати зайве борошно. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і залиште в теплому місці на годину чи півтори.

Тим часом приготуйте начинку. Курагу промийте, висушіть і наріжте на кубики. Змішайте її з сиром, цукром, крохмалем та яйцями. Ретельно перемішайте.

Пиріг на дріжджовому тісті з сиром та курагою

Тісто, що підійшло, легенько обімніть і перекладіть у форму, яку попередньо вистеліть пергаментом – дно й боки. Розтягніть тісто по всій поверхні рівномірно. Зверху викладіть начинку і теж розрівняйте.

Духовку увімкніть завчасно, щоб прогрілася до 180 градусів. Випікайте пиріг із сиром та курагою близько 40 хвилин. Він має зарум’янитися. Не виймайте з форми, допоки повністю не прохолоне. Після цього можете розрізати на порційні шматочки й подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.

“5 місяців виповнилося”: Володимир Дантес поділився фото підрослого Василя та побажав усім “дитячого” щастя

Володимир Дантес показав свого домашнього улюбленця, якого завів разом із Дашею Кацуріною. Фото пухнастика співак опублікував у своєму Instagram.

Єві Цекало вже 25 років: як виглядає та чим займається донька Лоліти Мілявської — стопами батьків не пішла

Поведінка та соціальна позиція батьків у багатьох родинах мають колосальний вплив на дитину, а, значить, й на її вибір життєвого шляху, і врешті решт, на майбутню долю.