Смакота без грама м’яса за копійки. Готую ці повітряні та дуже смачні картопляні булочки, які не черствіють

Пухкі, повітряні, ніжні булочки з картопляного тіста одразу припадуть вам до смаку. Таких смачних булочок ви ще не пробували. В них надзвичайна текстура. І смакують вони як соленими, так і солодкими!

Щоб картопляні булочки вийшли пухкими та ніжними, потрібно знати деякі хитрощі. Спробуйте приготувати їх за нашим рецептом, щоб потішити рідних.

Для булочок вам знадобиться:

  • 120 мл молока
  • 100 мл води
  • 1 ст.л. цукру
  • 2 ч.л. сухих дріжджів
  • 400 г борошна
  • 1 ч.л. солі
  • 100 г картопляного пюре
  • 2 жовтки
  • 80 г м’якого масла
  • крохмаль (картопляний чи кукурудзяний) для посипки

Для початку потрібно відварити картоплю без солі. Потовкти без масла до стану пюре і відкласти охолоджуватися. До посудини налити 120 мл молока та 100 мл води. Нагріти до температури тіла. Температуру можна перевірити чистим пальцем: насипати туди столову ложку цукру та 2 чайні ложки сухих дріжджів. Все розмішати, щоб дріжджі розчинилися і відкласти. До великої миски насипати 400 г борошна та чайну ложку солі та розмішати. Туди відправити 100 г картопляного пюре, 2 жовтки і суміш молока з дріжджами. Вимішувати руками або в комбайні 5 хвилин.

Як тільки тісто збереться купи, додати до нього 80 г м’якого масла.
Тісто стане дуже м’яким, тому краще змішувати його в мисці. Руки можна змастити олією або працювати кулінарним шпателем.

Додаємо до тіста м'яке масло
Додаємо до тіста м’яке масло

Додаємо масло і вимішуємо гарно тісто, накриваємо його плівкою та залишити при кімнатній температурі без протягів та вітру на 2 години. Тісто потрібно розрізати на три частини. Кожну частину поділити ще на 4 частини, щоб було 12 приблизно однакових частин. Перекласти їх на тарілку, стіл притрусити борошном. Покласти на борошно шматок тіста, пальцями розправити його. Долонями сформувати кружок.

Обережно розрізаємо тісто
Обережно розрізаємо тісто

Перекласти до форми та повторити процес з усім іншим тістом. Залишити булочки при кімнатній температурі на 30 хвилин. За цей час вони відпочинуть і добре підростуть.
Для красивого вигляду, булочки можна притрусити крохмалем.

Відправляємо цю красу до печі, розігрітої до 180 градусів на 30 хвилин. Вони повинні стати рум’яними з усіх сторін.

Відщипувати шматочок повітряної картопляної булочки можна порівняти з відчуттям відщипування білої кудлатої хмаринки - суцільне задоволення
Відщипувати шматочок повітряної картопляної булочки можна порівняти з відчуттям відщипування білої кудлатої хмаринки – суцільне задоволення

Такі булочки виходять повітряніші, ніж звичайні. Вони рум’яні, легкі і ніжні.

Обов’язково радимо спробувати цей рецепт!

Популярне

Схожі статті

Не рецепт, а скарб! Заварна паска на Великодній стіл: ніжний смак і вершковий аромат — просто ідеально!

Ароматна, солодка, ніжна та водночас волога заварна паска — ідеальна випічка для великого свята. Розповідаємо, як приготувати великодній смаколик.

Простий, але найсмачніший пиріг з серії “все змішала і в духовку”: хотілося б простіше, та вже немає куди

Хто з нас не мріяв про той момент, коли можна просто все змішати в одну миску, поставити у духовку й отримати в результаті щось надзвичайно смачне?

“Поринути у рожеві хмари”: Настя Каменських розповіла про плани на майбутнє, в яких нема згадки про Потапа

Настя Каменських поділилась роздумами щодо творчих планів на майбутнє та оприлюднила знімок, на якому попозувала за роботою у студії звукозапису.