Про цю начинку всі забули, а раніше так готували на кожній кухні. Пиріжки, як біляші, тільки в 5 разів кращі

Приготувати пиріжки в домашніх умовах смачними – задача, "ключ" до якої шукають сотні тисяч господинь. Ділимось цікавим рецептом, про який усі забули, а дарма.

У кожної господині буває настрій порадувати себе та своїх близьких апетитною стравою або ж закускою. У такі моменти потрібно діяти негайно – поки таке бажання не зникло. Якщо ви ніяк не можете вигадати, що ж такого особливого можна подати до столу, спробуйте приготувати пиріжки з особливою начинкою, про яку всі забули. До звичайного фаршу додайте гриби. Пиріжки вийдуть соковитими всередині та з ніжним присмаком смажених грибочків.

Кулінари розповіли про забуту начинку для пиріжків, яка легко замінить біляші – смачний і простий рецепт
Кулінари розповіли про забуту начинку для пиріжків, яка легко замінить біляші – смачний і простий рецепт

Інгредієнти

Для тіста:

  • 500 грамів борошна;
  • 200-250 грамів теплої води;
  • 1 яйце;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
  • Дрібка солі;

Для начинки:

  • 300 грамів м’яса;
  • 200 грамів свіжих грибів;
  • 1 середня цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • Сіль і перець на смак;
  • 2 столові ложки олії.

Спосіб приготування:

Почнемо з підготовки тіста. У великій мисці змішайте пшеничне борошно та сіль. Додайте яйце і теплу воду, поступово змішуючи, щоб утворити м’яке тісто. Додайте рослинну олію та продовжуйте замішувати, поки тісто не стане гладким. Накрийте миску чистою тканиною та залиште тісто на 30-40 хвилин відпочивати. Тим часом приготуйте начинку.

Розігрійте олію в сковороді на середньому вогні.  Додайте нарізану цибулю і смажте її до м’якості, близько 3-4 хвилин. Додайте нарізані гриби та м’ясо або ж фарш. Смажте, помішуючи, до того часу, поки м’ясо не підсмажиться з усіх боків і не стане готовим, а гриби не пустять сік. Додайте подрібнений часник та сіль і перець на власний смак. Після цього зніміть начинку з вогню і залиште її охолоджуватись.

Розігрійте духовку до 180°C. Тісто розкачайте на робочій поверхні, наріжте його на невеликі кружечки або прямокутники. На кожен шматочок тіста покладіть трохи начинки та зробіть з нього пиріжок, затиснувши краї тіста разом. Розкладіть пиріжки на деко для випікання, покритому пергаментним папером. Змастіть верхню частину пиріжків збитим яйцем для гарного блиску. Випікайте пиріжки в духовці приблизно 25-30 хвилин або до золотистого кольору.

Кулінари розповіли про забуту начинку для пиріжків, яка легко замінить біляші – смачний і простий рецепт
Кулінари розповіли про забуту начинку для пиріжків, яка легко замінить біляші – смачний і простий рецепт

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Простий, але найсмачніший пиріг з серії “все змішала і в духовку”: хотілося б простіше, та вже немає куди

Хто з нас не мріяв про той момент, коли можна просто все змішати в одну миску, поставити у духовку й отримати в результаті щось надзвичайно смачне?

“Поринути у рожеві хмари”: Настя Каменських розповіла про плани на майбутнє, в яких нема згадки про Потапа

Настя Каменських поділилась роздумами щодо творчих планів на майбутнє та оприлюднила знімок, на якому попозувала за роботою у студії звукозапису.

Як свати перестали бути сватами: Анна Кошмал й Олександр Феклістов про колишніх колег по комедійному серіалу

Працюючи з колегами пліч-о-пліч й обмежуючись рамками професійних стосунків, не завжди розумієш, які люди поряд з тобою і, щобільше, які в них політичні погляди.