Такі пончики самі в рот просяться: “пухнасті” і дуже смачні, а робляться зовсім просто. Мій ходовий смаколик

Пончики на молоці виходять доволі пишними й водночас м'якенькими. Тісто дріжджове, тож вироби добре ростуть під час смаження у фритюрі. Ідеальний рецепт смаколиків.

Вам знадобиться:

  • 300 мл молока;
  • 50 мл води;
  • 1 ч.лож. солі;
  • 3 ст.лож. цукру;
  • 6 г сухих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 650 г борошна;
  • 80 г вершкового масла;
  • 300 мл олії.
Пончики на дріжджовому тісті на молоці

Щоб приготувати пончики, налийте у глибоку миску підігріті молоко та воду. Всипте сіль, цукор та сухі дріжджі. Вбийте яйця й ретельно перемішайте масу вінчиком. Борошно просійте й додавайте у яєчно-молочну суміш невеликими порціями, щоразу ретельно перемішуючи тісто.

Пончики на дріжджовому тісті на молоці

Коли маса стане густою, змішуйте її вже не вінчиком, а силіконовою лопаткою. Вершкове масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб воно стало м’якеньким. Додайте його в суміш. Приступайте до замішування тіста руками.

Викладіть на робочу поверхню, присипану борошном, і місіть близько 5 хвилин. Тісто виходить гладеньким, еластичним і не липне до рук. Покладіть ковбик у миску. Верх змастіть олією.

Пончики на дріжджовому тісті на молоці

Накрийте харчовою плівкою і прикрийте рушником. Поставте в тепле місце на 2 години. Після цього розділіть ковбик на 2 рівні частину. Кожну з них скачайте товстенькою ковбаскою і поріжте на 10 однакових шматочків.

Пончики на дріжджовому тісті на молоці

Сформуйте з кожного шматочка кульку. Викладіть вироби на дошку, накрийте харчовою плівкою. Витримайте 20 хвилин. Сформуйте пончики, зробивши в середині кульки отвір пальцем.

Смажте на середньому вогні у великій кількості олії. Коли з одного боку підрум’яняться, переверніть на інший. Вони мають набути золотавого відтінку. Викладайте готові вироби на паперовий рушник. Коли прохолонуть повністю, присипте цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

Не рецепт, а скарб! Заварна паска на Великодній стіл: ніжний смак і вершковий аромат — просто ідеально!

Ароматна, солодка, ніжна та водночас волога заварна паска — ідеальна випічка для великого свята. Розповідаємо, як приготувати великодній смаколик.

Простий, але найсмачніший пиріг з серії “все змішала і в духовку”: хотілося б простіше, та вже немає куди

Хто з нас не мріяв про той момент, коли можна просто все змішати в одну миску, поставити у духовку й отримати в результаті щось надзвичайно смачне?

“Поринути у рожеві хмари”: Настя Каменських розповіла про плани на майбутнє, в яких нема згадки про Потапа

Настя Каменських поділилась роздумами щодо творчих планів на майбутнє та оприлюднила знімок, на якому попозувала за роботою у студії звукозапису.