Дізналася про цей десерт в ресторані і закохалася в рецепт. Біля плити стояти не треба: подаю за 10 хвилин

Цей ніжний і легкий десерт готується дуже просто, з доступних інгредієнтів, а смак у нього відмінний. Цей десерт можна їсти відразу після приготування, а можна заморозити і їсти у вигляді морозива.

Якщо ви любите різноманітні муси та креми, цей десерт вам точно сподобається. Він має дуже ніжну і повітряну консистенцію. Сам десерт має в своїй основі молочний мус. Готується він з додаванням ягідної складової. Для ягідної частини десерту ви можете використати будь-які ягоди, як свіжі, так і заморожені.

Необхідні інгредієнти:

для молочного мусу:

  • молоко – 1 л;
  • цукор – 120 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 100 г;
  • ванільний цукор – 10 г.

Для фруктового мусу:

  • полуниця – 300 г;
  • банани – 200 г;
  • сметана – 460 г.

Спосіб приготування:

У сотейник всипаємо цукор, ванільний цукор і крохмаль та перемішуємо вінчиком до однорідності. Вливаємо небагато молока з загальної кількості і знову перемішуємо, щоб не було грудочок. Доливаємо все молоко, розмішуємо і ставимо на вогонь. Варимо молочний мус на невеликому вогні, постійно перемішуючи до загустіння.

Оскільки ми будемо готувати полуничний і банановий мус, то ділимо молочний крем на 2 рівні частини і залишаємо до повного охолодження.

Рецепт ніжного десерту за 10 хвилин без випічки і желатину
Рецепт ніжного десерту за 10 хвилин без випічки і желатину

В одну миску перекладаємо банани, а в іншу полуницю. Розділяємо сметану порівну (по 230 г) у кожну миску. Погружним блендером збиваємо банан зі метаною до однорідності. Туди ж додаємо охолоджений молочний крем і збиваємо до однорідності. Має вийти пишна маса. Так само робимо з ягодами. Збиваємо спочатку полуницю зі сметаною, а далі додаємо крем.

Рецепт ніжного десерту за 10 хвилин без випічки і желатину
Рецепт ніжного десерту за 10 хвилин без випічки і желатину

Беремо креманки, або келихи для десертів. Ложкою викладаємо в креманки спочатку банановий мус, а потім ягідний. Зверху десерт декоруємо свіжими фруктами.

Рецепт ніжного десерту за 10 хвилин без випічки і желатину
Рецепт ніжного десерту за 10 хвилин без випічки і желатину

Ставимо десерт в холодильник на 1 годину, після чого подаємо його до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як свати перестали бути сватами: Анна Кошмал й Олександр Феклістов про колишніх колег по комедійному серіалу

Працюючи з колегами пліч-о-пліч й обмежуючись рамками професійних стосунків, не завжди розумієш, які люди поряд з тобою і, щобільше, які в них політичні погляди.

Цукерки давно не купую, бо готую з вівсянки та сухофруктів: без цукру і клопотів. Домашні ласощі за хвилини!

Домашні цукерки з вівсянки відмінно смакують до чашки чаю й швидко втамують голод. Ці солодощі досить варіативні, адже можна додавати улюблені сухофрукти та горіхи.

Спробувала в гостях, повторила вдома і тепер мої просять її щодня: запечена у фользі картопля з грибами

Подорожуючи кулінарним світом, ми часто зустрічаємо страви, які залишають незабутні враження і здатні змінити наше уявлення про смак. Одна з таких страв — запечена у фольгу картопля з грибами.