Справжні чебуреки готуються тільки за цим рецептом: соковита начинка і хрумке тоненьке тісто з бульбашками

Ідеальні чебуреки з соковитою начинкою та хрустким тістом можна з легкістю приготувати вдома. Зберігайте цей рецепт та пригощайте родину ароматними смаколиками.

Чебуреки – це не лише смачна страва, а й мистецтво приготування, де кожен шматочок тіста і кожна крапелька начинки мають своє значення. У цій статті будуть секрети того, як зробити соковиті чебуреки з хрустким тістом власноруч.

Тісто на чебуреки:

  • 300 грамів борошна
  • 150 мл води
  • 30 мл рослинної олії
  • 1/2 столової ложки оцту (5%)
  • 1/2 чайної ложки солі

М’ясна начинка:

  • 300 грамів фаршу (яловичина)
  • 2-3 шт. цибулі або 300 грамів (залежить від вашого смаку)
  • 100 мл води (залежить від фаршу)
  • Сушений часник
  • Петрушка
  • Сіль та перець за смаком

Приготування тіста:

Рецепт хрумких чебуреків з соковитою начинкою
Рецепт хрумких чебуреків з соковитою начинкою

У великій мисці змішайте борошно та сіль. Додайте рослинну олію та оцет, помішуючи, поки суміш не стане подібною до крихти. Додайте воду поступово і замішуйте тісто, поки воно не стане м’яким та еластичним. Замісіть тісто протягом 5-7 хвилин, покривши його серветкою і залишивши на 30 хвилин для відпочинку.

Підготовка м’ясної начинки:

Приготувати ароматні та соковиті чебуреки можна з легкістю вдома
Приготувати ароматні та соковиті чебуреки можна з легкістю вдома

Розігрійте сковорідку на середньому вогні та додайте фарш. Додайте нарізану цибулю та сушений часник, обсмажте до м’якості. Додайте воду, щоб забезпечити соковитість начинки. Додайте нарізану петрушку, сіль та перець за смаком, і обсмажте, поки частина рідина не випарується.

Збирання чебуреків:

Розкатайте тісто на тонкі шари. Виріжте круги за допомогою форми або тарілки. На середину кожного круга кладіть трохи начинки. Закрийте чебуреки, зробивши півмісяць, і затисніть краї вилочкою або пальцями. Розігрійте олію у глибокій сковорідці та смажте чебуреки до золотистого кольору з обох сторін. Відкладіть чебуреки на кухонний рушник, щоб забрати надмірну олію. Подаємо гарячими з лимонним соком або несолодким йогуртом, з додаванням зелені та свіжих овочів.

Популярне

Схожі статті

Спробувала в гостях, повторила вдома і тепер мої просять її щодня: запечена у фользі картопля з грибами

Подорожуючи кулінарним світом, ми часто зустрічаємо страви, які залишають незабутні враження і здатні змінити наше уявлення про смак. Одна з таких страв — запечена у фольгу картопля з грибами.

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".