Невже це так просто? Пісний грибний паштет готую за 2 секунди: ніхто і не підозрює, що він без печінки

Такий ніжний та по-особливому смачний грибний паштет варто хоча б раз у житті приготувати та спробувати. Гарантуємо, що таке частування ви захочете куштувати навіть після посту.

Гриби завжди мали особливий і ніжний смак, вони чудово поєднувались із хлібом, салатами та доповнювали майже кожну страву. На щастя для любителів такого смачного продукту, під час посту їх також можна куштувати. Гриби часто стають ідеальною заміною м’яса та печінки – особливо смачним виходить паштет, приготований на їхній основі. Для приготування не потрібно мати кулінарних знань, достатньо просто підсмажити грибочки та скористатись блендером.

Кулінари порадили найкращий рецепт грибного паштету без печінки та м'яса для пісного раціону
Кулінари порадили найкращий рецепт грибного паштету без печінки та м’яса для пісного раціону

Інгредієнти:

  • 500 грамів свіжих грибів;
  • 1 велика цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3 моркви;
  • 5-6 столових ложок рослинної олії;
  • Сіль і перець на смак;
  • Свіжа зелень для подачі.

Спосіб приготування:

Розігрійте рослинну олію на середньому вогні у сковороді. Додайте нарізану цибулю і смажте до м’якості, приблизно 5 хвилин. Далі додайте на пательню натерту на тертці моркву та смажте, поки вона не стане м’якою. Додайте нарізані гриби і часник до цибулі й моркви. Смажте, помішуючи, до того часу, поки гриби не випустять весь сік, а зайва рідина не випарується.Це займе приблизно 10-15 хвилин. Додайте сіль і перець на власний смак.

Коли гриби стануть готовими, приберіть сковороду з вогню і залиште їх трішки охолонути. Перекладіть грибну масу до блендера або міксера. Додайте трішки рослинної олії. Збивайте інгредієнти до однорідності та отримання гладкого паштету. На смак додайте ще солі та перцю, якщо потрібно. Перекладіть готовий паштет у контейнер або тарілку для зберігання. За бажання, прикрасьте паштет свіжими травами, як от, наприклад, петрушка чи кріп. Паштет можна подавати як теплим, так і холодним.

Кулінари порадили найкращий рецепт грибного паштету без печінки та м'яса для пісного раціону
Кулінари порадили найкращий рецепт грибного паштету без печінки та м’яса для пісного раціону

Подавайте готовий паштет до підсмаженого хліба або сухариків. Смачного!

Популярне

Схожі статті

На бутерброди замість ковбаси: ніжний паштет з курячої грудки, який і на святковий стіл можна подати

Паштет з курячої грудки, це неймовірно смачна страва, яка внесе різнобарвʼя у будь-який обід або вечерю. Паштет просто готувати, а зі свіжою випічкою чи крутонами він смакує просто ідеально.

Улюблений рецепт усіх італійців! Вперше бачу таке ніжне тісто: вологий і дуже смачний сирний пиріг

Сирний пиріг за цим рецептом виходить нереально ніжним, повітряним і дуже смачним. При цьому готується він дуже просто з доступних продуктів.

Цукор не додаю і кладу багато зелені: мій ходовий рецепт солоних сирників, які виходять смачніші за звичайні

Солені сирники з зеленню стануть відмінним доповненням до будь-якого обіду або вечері. Для тих, хто не любить солодке, цей варіант приготування стане чудовою та смачною альтернативою.