Бабуся такий в піст завжди готує: цей салат з буряка замінить вінегрет і шубу. Максимально простий рецепт

Салат за цим рецептом виходить дуже соковитим і смачним, хоча і коштує буквально копійки. Спробуйте раз приготувати салат з буряка за цим рецептом і він стане вашим улюбленим.

Буряк – смачний і корисний коренеплід, який має бути у раціоні як дорослих, так і дітей. Страви з буряка гарно вливають на роботу шлунково-кишкового тракту, нормалізують тиск і запобігають передчасному старінню. Крім того, що буряк є дуже корисним, він ще й смачний. Пропонуємо до вашої уваги рецепт салату, який вам точно сподобається. Він виходить соковитим, яскравим і трішки пряним. Ви можете приготувати такий салат на свято і просто так.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк (крупний) – 1 шт;
  • зелений горошок консервований – 0,5 банки;
  • часник – 1 зубчик;
  • зелена цибуля – пучок;
  • петрушка – пару гілочок;
  • соєвий соус – 2 ст.л;
  • лимонний сік – 2 ст.л;
  • олія – 2 ст.л;
  • французька гірчиця в зернах – 1 ст.л.

Спосіб приготування:

Буряк потрібно завчасно відварити майже до готовності. Буряк має бути трішки твердуватим всередині, тоді салат буде більш смачним і соковитим. Натираємо буряк на тертці для корейської моркви. Можна використати й звичайну крупну тертку, але натертий буряк буде виглядати не так ефектно. Додаємо до буряка консервований зелений горошок, дрібно нарізану зелену цибулю та петрушку. Також вичавлюємо 1 зубчик часнику.

Рецепт смачного і соковитого салату з буряка без майонезу
Рецепт смачного і соковитого салату з буряка без майонезу

Для соусу змішуємо лимонний сік, соєвий соус, гірчицю та олію. Ідеально підійте духмяна, нерафінована олія. За бажанням можна додати прованські трави. Салат солимо і заправляємо отриманою заправкою. Все ретельно перемішуємо і подаємо до столу. Також салату можна дати настоятися в холодильнику 1 годину, тоді він буде ще смачнішим.

Подавайте такий салат, як доповнення до м’ясних, чи рибних страв, а також до різноманітних гарнірів.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Цукерки давно не купую, бо готую з вівсянки та сухофруктів: без цукру і клопотів. Домашні ласощі за хвилини!

Домашні цукерки з вівсянки відмінно смакують до чашки чаю й швидко втамують голод. Ці солодощі досить варіативні, адже можна додавати улюблені сухофрукти та горіхи.

Спробувала в гостях, повторила вдома і тепер мої просять її щодня: запечена у фользі картопля з грибами

Подорожуючи кулінарним світом, ми часто зустрічаємо страви, які залишають незабутні враження і здатні змінити наше уявлення про смак. Одна з таких страв — запечена у фольгу картопля з грибами.

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?