За раз з’їла 20 штук і не пошкодувала: нереально смачні та ніжні. Кекси з родзинками, які виходять завжди

М'які, пухкі, ніжні і не сухі – саме такими виходять кекси з родзинками за цим рецептом. Готуються вони дуже швидко, з доступних інгредієнтів.

Кекси – смачна здобна випічка, яка включає в себе багато цукру та масла. Саме тому вони виходять вологими і дуже смачними. Мабуть немає людей, які не люблять ці пухкі і ніжні смаколики. Пропонуємо до вашої уваги дуже вдалий рецепт приготування кексів з родзинками. Ви можете приготувати як порційні кекси, так і спекти один великий кекс.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 250 г;
  • цукор – 150 г;
  • розпушувач тіста – 2 ч.л;
  • яйця – 1 шт;
  • молоко – 180 мл;
  • олія без запаху – 120 мл;
  • родзинки – 100 г;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – 1 дрібка.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйце, додаємо молоко та олію без запаху. Ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності.

В іншу миску просіюємо борошно, додаємо до нього сіль, цукор, ванільний цукор та розпушувач тіста. Розмішуємо сухі інгредієнти і вливаємо до них рідкі інгредієнти (яйце з молоком та олією). Розмішуємо все вінчиком до утворення гладкого, однорідного тіста без грудочок. Тісто має вийти тягучим, трішки густішим, ніж класичне тісто на оладки.

Рецепт пухких і вологих домашніх кексів з родзинками
Рецепт пухких і вологих домашніх кексів з родзинками

Родзинки заливаємо на кілька хвилин окропом, потім промиваємо і добре обсушуємо. Для того, щоб родзинки рівномірно розприділилися по тісту, обсипте їх борошном, а вже потім відправляйте до тіста. Ретельно вмішуємо родзинки в тісто. Також їх можна замінити на цукати, чи інші сухофрукти.

Формочки для кексів заповнюємо тістом. Найзручніше це робити чайною ложкою. Наповнюємо формочки майже до країв.

Рецепт пухких і вологих домашніх кексів з родзинками
Рецепт пухких і вологих домашніх кексів з родзинками

Виставляємо форми з тістом на деко і ставимо їх запікатися у розігрітій духовці при температурі 200 градусів 25 хвилин. Готові кекси виймаємо з формочок, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Торт Рафаелло: кожен “кусь” — це суцільна насолода! Як дізналась цей рецепт, вважаю його просто найкращим

Звабливий аромат кокоса, ніжна текстура бісквіта та неперевершений смак крему з білим шоколадом й мигдалем — все це об'єднується в одному неймовірному десерті — торті "Рафаелло".

Без клопоту та без борошна: десерт, який підкорив мого чоловіка. Всі повинні знати, наскільки це смачно!

Цей шоколадний торт підкорює своїм бездоганним смаком, ароматом і простотою у приготуванні. А особливістю десерту є те, що він без грама борошна!

Всім би такі ділові зустрічі: модельєр Андре Тан розривав танцпол у Лондоні в костюмі Папи Римського

Модельєр Андре Тан завжди відрізнявся своїм ексцентричним стилем та несподіваними вчинками, але його остання поява у Лондоні в костюмі Папи Римського підігріла суспільну розмову.