Просто натріть 5 картоплин і додайте 3 яйця: рецепт ситної вечері за 10 хвилин – смакує краще, ніж піца

Картопляна запіканка за цим рецептом виходить смачнішою за італійську піцу. Готується страва досить швидко і з доступних продуктів, а смак у неї відмінний.

Якщо ви любите страви з картоплі, цей рецепт вам точно сподобається. Картопляна запіканка тут готується у вигляді піци. Виходить дуже смачна і ситна страва, яка відмінно підійте на вечерю, або для перекусу.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 5 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • болгарський перець – 1 шт;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • яйця – 3 шт;
  • молоко – 250 мл;
  • борошно – 200 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • твердий сир – 150 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія.

Спосіб приготування:

Картоплю очищаємо і натираємо на тертку для моркви по-корейськи. Перекладаємо натерту картоплю у миску і заливаємо холодною водою. Цибулю ріжемо дрібним кубиком і обсмажуємо до прозорості на рослинній олій. Тоді додаємо до неї моркву, натерту на тертку для моркви по-корейськи. Смажимо овочі 2-3 хвилини і додаємо болгарський перець нарізаний дрібним кубиком. Смажимо до готовності овочів.

З картоплі зливаємо всю воду, додаємо засмажку та дрібно нарізану зелену цибулю. Туди ж відправляємо яйця, борошно, молоко і розпушувач тіста. Все розмішуємо до однорідності. Готову масу солимо та перчимо.

Рецепт смачної і ситної картопляної запіканки за 10 хвилин
Рецепт смачної і ситної картопляної запіканки за 10 хвилин

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і змащуємо його олією. Викладаємо картопляну масу, розрівнюючи по деку.

Випікаємо запіканку у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 45 хвилин. Після цього засипаємо запіканку натертим сиром і ставимо у духовку ще на 10 хвилин.

Рецепт смачної і ситної картопляної запіканки за 10 хвилин
Рецепт смачної і ситної картопляної запіканки за 10 хвилин

Готову страву подаємо до столу гарячою. Вона добре тримає форму, тому ріжемо її на порційні шматки і подаємо. Запіканка виходить дуже ніжною та соковитою, а тягучий сир робить її ще більш апетитною.

Готуйте з задоволенням, смачного!

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.