Подруга навчила мене тушити капусту правильно. Чоловік уплітає навіть без м’яса: ніяких ароматів на всю хату

Капусту навіть під час посту можна приготувати так, щоб домашні оближуть тарілки, попри те, що м'ясо у страві відсутнє. Страва універсальна. Підійде для вечері чи обіду.

Вам знадобиться:

  • 1,5 кг капусти;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 50 г томатної пасти;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка чорного перцю;
  • 1 дрібка паприки;
  • 1 ч.лож. цукру;
  • 2 лаврових листи;
  • 100 мл окропу;
  • 60 мл олії.
Капуста, тушкована з цибулею та морквою

Щоб приготувати капусту правильно, лаврове листя залийте окропом. У капустяного качана зніміть верхні брудні листочки. Розріжте його навпіл. Половинку теж розділіть на 2 частини. Дрібно пошинкуйте капустяну чверточку.

Капуста, тушкована з цибулею та морквою

Обчищену цибулину наріжте дрібними кубиками. Моркву теж обчистьте та вимийте. Натріть на тертушці з великими отворами. Поставте пательню на вогонь. Влийте олію. Перекладіть нарізану цибулю і смажте, помішуючи, до прозорості.

Капуста, тушкована з цибулею та морквою

Додайте моркву. Підсмажте до оранжевого кольору. Додайте томатну пасту. Всипте сіль, цукор, паприку, перець. Перемішайте. Додайте половину капусти й перемішайте з підсмаженими овочами.

Додайте ще трішки капусти. Накрийте кришкою і тушіть 5 хвилин на повільному вогні. Таким чином капуста розм’якне і буде можливість додати ще одну порцію овочу. Перемішайте капусту й додайте решту нарізаного.

Капуста, тушкована з цибулею та морквою

Влийте лаврову воду. Ще трішки присоліть і поперчіть. Накрийте кришкою. Тушіть пів години, прикрутивши вогонь до мінімуму. Час від часу кришку знімайте, а капусту перемішуйте.

Тушкована капуста виходить дуже яскравою та смачною. У піст її можна подавати до столу з грибами. Якщо не дотримуєтеся посту, можете вживати з м’ясом чи ковбасою. Страва підходить як начинка для пиріжків чи капустяного пирога.

Популярне

Схожі статті

Такі котлети у нас зʼїдаються прямо зі сковороди: мій ходовий рецепт, за
яким вони виходять мега соковитими

Приготувати соковиті котлети можна з легкістю, лише додавши до фаршу один інгредієнт. Завдяки йому котлети з будь-якого фаршу будуть смачні, а родина буде уплітати їх ледь не с самої сковорідки.

Однією порцією сита вся сім’я. Готується простіше простого, але як смачно виходить: пісочний пиріг із фаршем

Випічка давно є невід'ємною частиною нашого життя. Усі ми любимо пироги, хоч як десерт, хоч як повноцінний обід. Сьогодні ми підготували простий рецепт ситного пирога з пісочного тіста з фаршем.

31-річну Марію Яремчук побачили з чималим животиком: хто ж батько майбутньої дитинки – невже Пономарьов?

Коли мережею став гуляти ролик із вагітною дівчиною, яка дуже схожа на Марію Яремчук, усі стали гадати – хто ж батько дитинки? Звісно, найперші підозри впали на Олександра Пономарьова.