Під час посту готую салати з лимонною заправкою: з кальмарами й огірком мій найулюбленіший – наминаю ложками

Під час посту можна урізноманітнити меню, зробивши салат із кальмарами. Страва виходить настільки цікавою, що її можна сміливо ставити не лише на будній, але й на святковий стіл.

Вам знадобиться:

  • 250 г кальмарів;
  • 150 невеликих помідорів;
  • 100 г пекінської капусти;
  • 1 болгарська перчина;
  • 1 огірок;
  • 2 гілочки кропу.

Для заправки:

  • 2 ст.лож. олії;
  • 1 ст.лож. лимонного соку;
  • 1 дрібка чорного перцю;
  • 1 дрібка солі.
Пісний салат із кальмарами та лимонною заливкою

Для приготування пісного салату з неочищених кальмарів зніміть шкуринку й видаліть нутрощі. Поставте на вогонь каструльку з водою. Коли закипить, закиньте туди тушки кальмарів. За хвилину витягніть. Коли кальмари прохолонуть, наріжте їх кружальцями чи соломкою.

Пісний салат із кальмарами та лимонною заливкою

Овочі й зелень ретельно вимийте. Помідори розріжте навпіл. Якщо плоди великі, то наріжте часточками. Огірок наріжте півкружальцями. Якщо шкуринка не гірка, її обрізати не потрібно.

Пісний салат із кальмарами та лимонною заливкою

Солодкий перець позбавте від плодоніжки та насіння й наріжте соломкою. Кріп подрібніть. За бажанням можете замінити його іншою зеленню. Пекінську капусту розберіть на листочки. Для салату візьміть зелену м’якшу частину без білої жорсткої.

Пісний салат із кальмарами та лимонною заливкою

Приготуйте заправку. З’єднайте олію, лимонний сік, сіль та перець. Перемішайте виделкою до однорідності. Можете також додати 1 ч.лож. рідкого меду й 1 ч.лож. яблучного оцту. Але це не обов’язково. Якщо полюбляєте інші спеції, можете скористатися ними.

У салатник складіть кальмари, помідори, пекінську капусту, солодкий перець, огірок та кріп. Залийте заправкою. Перемішайте. Перед подачею потримайте салат 20 хвилин у холодильнику.

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.