На Великдень понесу святити часникове сало холодного посолу: таке добре, що просять готувати на замовлення

Сало за цим рецептом виходить доволі ароматним, м'яким і неймовірно ніжним. Робити його дуже просто. Тільки потрібен певний час, щоб воно замаринувалося у спеціях та часнику.

Вам знадобиться:

  • 0,5 кг сала;
  • 8 зубців часнику;
  • 8 ст.лож. солі;
  • 2 лаврових листи;
  • 4 горошини духмяного перцю;
  • 4 горошини чорного перцю.
Солоне сало з часником у розсолі

Засолити сало з часником доволі нескладно. Бажано, щоб продукт був із м’ясними прошарками. Сало обирайте біле з нетвердою шкуринкою. Сіль має бути великого помелу. Спеції можете додавати до свого смаку.

Солоне сало з часником у розсолі

Сало промийте під краном і ретельно обсушіть паперовим рушником. Наріжте на великі шматки. Для розсолу знадобиться 1 л води. Воду залийте в каструлю і поставте на вогонь. Обчищені зубці часнику наріжте на дрібні шматочки.

Солоне сало з часником у розсолі

Половину часнику викладіть на дно контейнера. Далі викладіть сало. Якщо виходить кілька шарів сала, то кожен прокладіть часником. Зверху теж притрусіть фітонцидом.

Коли вода закипить, додайте в каструлю лаврове листя, духмяний перець, чорний перець, всипте сіль. Плиту вимкніть, а розсіл перемішуйте, допоки сіль повністю не розчиниться. Нехай настоїться 5 хвилин.

Солоне сало з часником у розсолі

Залийте шматки сала ще гарячим розсолом разом із лаврушкою та перцем. Накрийте тарілкою і придавіть банкою з водою. Нехай 2 дні настоюється за кімнатної температури, потім ще на одну добу відправте до холодильника.

Після цього дістаньте контейнер. Розсіл злийте. Сало дістаньте й промокніть паперовим рушником. Якщо бажаєте, щоб сало з часником різалося дуже тоненько, загорніть шматочок у харчову плівку та покладіть до морозилки на деякий час.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.