Не купую вершкове масло: готую сама з 1 продукту і витрачаю 15 хвилин. Швидкий рецепт натурального масла

Вершкове масло не обов'язково купувати в магазині. Його можна приготувати з інших молокопродуктів. Робиться все це дуже швидко – буквально за кілька хвилин. Тож обов'язково спробуйте.

Масло зі сметани

Вам знадобиться:

  • 0,5 л жирної сметани.
Як приготувати масло зі сметани чи вершків

Дістаньте сметану з холодильника, щоб набула кімнатної температури. Збийте її міксером на найвищій швидкості. За 1 хвилину структура сметани суттєво зміниться. Через 2 хвилини почне відділятися пахта.

Виставте у міксера меншу швидкість й продовжуйте збивати. Ще за хвилину рідини стане більше, а сметана перетвориться на масло. Пахту злийте. З неї можна спекти хліб чи насмажити оладок.

Як приготувати масло зі сметани чи вершків

Масло, що залишилося в мисці, залийте крижаною водою. Розмішайте спочатку ложкою. Потім підберіть масу руками до купи. Підберіть із води всі шматочки та доєднайте до загальної грудочки масла.

Воду відтисніть, а готовий шматочок масла загорніть у фольгу. З 0,5 л сметани у вас вийде близько 250 г домашнього масла.

Масло з вершків

Вам знадобиться:

  • 1 л жирних вершків.
Як приготувати масло зі сметани чи вершків

Перекладіть вершки у чашу блендера. Увімкніть агрегат. Знадобиться на збивання близько 10 хвилин. По ходу справи вершки ставатимуть щільнішими, а потім перетворяться на грудочки й відійдуть від пахти.

Як приготувати масло зі сметани чи вершків

Якщо у вас свіжі вершки, краще перероблювати їх на масло не відразу, а витримати у холодильнику протягом доби. Так вони краще збиватимуться. Коли процес буде завершено, беріть потроху густої маси й перекладайте в мисочку.

Розминайте ложкою, щоб рештки пахти відійшли. Час від часу зливайте рідину в окрему мисочку. Коли пахта перестане виділятися, значить, масло готове. Сформуйте з нього кульку й відправте у холодну воду, а самі приступайте до іншої порції масла.

Популярне

Схожі статті

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.