Тісто на кефірі та соді. Ідеальний рецепт пишних пиріжків з картоплею: у невістки вийшло з першого разу

Пиріжки за цим рецептом готуються дуже швидко і просто, а смак у них відмінний. Не потрібно годинами мучатись з дріжджовим тістом, приготуйте тісто за 5 хвилин на кефірі.

Смажені пиріжки може й не найкорисніша страва, але яка ж вона смачна! Іноді може побалувати себе та своїх рідних цим смаколиком. Якщо ви не хочете заморочуватися з дріжджовим тістом для пиріжків, спробуйте приготувати тісто на кефірі. Цей рецепт дуже вдалий. Тісто виходить пухким, повітряним і дуже ніжним, а начинки багато і вона смачна.

Необхідні інгредієнти:

для тіста:

  • борошно – 650 г;
  • цукор – 1 с.л;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • олія – 4 ст.л;
  • кефір – 400 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • сода – 1 ч.л

Для начинки:

  • картопля – 700 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • кріп – 1 пучок;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Спочатку приготуємо начинку. Для цього картоплю очищаємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Рідину зливаємо, а картоплю переминаємо у пюре. До пюре додаємо обсмажену цибулю. Її попередньо потрібно нарізати дрібним кубиком і обсмажити на суміші вершкового масла та олії. Також до пюре додаємо нарізаний кріп і все ретельно перемішуємо. Начинка готова.

Рецепт вдалого тіста на кефірі для пиріжків з картоплею
Рецепт вдалого тіста на кефірі для пиріжків з картоплею

Для приготування тіста у глибоку миску вливаємо ледь теплий кефір. Додаємо до нього яйця, олію, сіль, цукор та соду. Збиваємо вінчиком до однорідності. Поступово вводимо просіяне борошно. Спочатку замішуємо вінчиком, а потім руками. Тісто має вийти м’яким, еластичним і не липнути до рук.

Рецепт вдалого тіста на кефірі для пиріжків з картоплею

З готового тіста і начинки формуємо пиріжки. Краї потрібно добре защіпувати. Обсмажуємо пиріжки у великій кількості розпеченої олії. Смажити потрібно з двох сторін до золотистості.

Рецепт вдалого тіста на кефірі для пиріжків з картоплею
Рецепт вдалого тіста на кефірі для пиріжків з картоплею

Виймаємо пиріжки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Такі пиріжки добре смакують як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.