Готую неперевершений лимонний пудинг ледь не щодня: 15 хвилин на кухні плюс пів години у холодильнику – смак

На приготування цього десерту піде не більше 15 хвилин + ще 30 у холодильнику. Натомість неперевершений смак припаде до вподоби не лише малечі, але й дорослим членам родини. Обов'язково спробуйте.

Вам знадобиться:

  • 400 мл молока;
  • 1 лимон (цедра+сік);
  • 1 ч.лож. ванільного цукру;
  • 2 яєчних жовтки;
  • 40 г цукру;
  • 15 г кукурудзяного крохмалю;
  • 100 г згущеного молока;
  • 40 г какао.
Лимонний пудинг на молоці, жовтках та крохмалі зі згущеним молоком

Щоб приготувати лимонний пудинг, молоко перелийте в сотейник. Натріть туди лимонну цедру, намагаючись не зачіпати гіркий білий прошарок. Збийте легенько вінчиком. Додайте ванільний цукор і продовжуйте перемішувати.

Лимонний пудинг на молоці, жовтках та крохмалі зі згущеним молоком

Поставте на плиту. Продовжуйте перемішувати вінчиком до закипання маси. В яєць відділіть білки від жовтків. Жовтки перетріть із цукром до однорідної маси. Додайте крохмаль і перемішайте.

Лимонний пудинг на молоці, жовтках та крохмалі зі згущеним молоком

Молоко зніміть з вогню і вилийте в глибоку миску крізь сито, щоб шматочки цедри відсіялися. Влийте жовткову суміш і перемішайте до однорідності. Знову перелийте в сотейник, поставте на плиту і варіть, постійно помішуючи, допоки не загусне.

Лимонний пудинг на молоці, жовтках та крохмалі зі згущеним молоком

Відразу перекладіть пудинг у мисочку. Накрийте харчовою плівкою в контакт і залиште холонути. Тим часом лимон розріжте навпіл і вичавіть сік. Вилийте його в окремий посуд крізь сито.

Змішайте сік зі згущеним молоком. Збийте міксером до загущення. Додайте яєчну суміш і збивайте все разом. Перекладіть у форму. Розрівняйте верх. Присипте какао-порошком крізь ситечко. Витримайте в холодильнику 30 хвилин, після чого можете ласувати лимонним пудингом досхочу.

Популярне

Схожі статті

Наступають на п’яти Кароль і скоро її перевершать: Клавдія Петрівна, Трінчер та інші перспективні артистки

Кожне покоління має своїх кумирів й нові часи народжують нових зірок. Так останнім часом все частіше звучать такі імена як Клавдія Петрівна та Анна Трінчер, поступово відтісняючи навіть Тіну Кароль.

Печу щось середнє між біляшами та пиріжками, але смачно так, що не відірватися: гриби з курятиною в тісті

У світі кулінарії існують страви, які не можна точно віднести до якогось конкретного кулінарного жанру, але вони завжди вражають своєю оригінальністю. Одна з таких — гриби з курятиною в тісті.

Меншій 6 рочків, а найменшій — місяць: як родина Лілії Ребрик весело вітала своїх дівчаток з Днем народження

Щасливі сімейні моменти завжди наповнюють серця радістю та незабутніми спогадами. Для родини відомої української актриси Лілії Ребрик День народження доньок — це особливий привід для веселощів.