Що любить тісто, яке не черствіє: для пирогів, пиріжків, булочок, пасок. Моє ходове – універсальне, ідеальне

Здобне тісто за цим рецептом підійде для приготування булочок, солодких пиріжків і навіть паски. Тісто виходить дуже смачним і повітряним як пух.

Приготування смачного здобного тіста – не проста задача навіть для досвідчених господинь. Дріжджове тісто дуже вибагливе і треба знати немало хитрощів, щоб випічка вийшла пухкою, ніжною і смачною. Пропонуємо до вашої уваги рецепт дуже смачного здобного тіста, яке вийде у кожного. Це тісто є універсальним, з нього ви можете приготувати булочки, солодкі пиріжки і навіть паску.

Необхідні інгредієнти:

  • молоко – 160 мл;
  • сухі дріжджі – 5 г;
  • цукор – 80 г;
  • яйця – 1 шт;
  • вершкове масло – 60 г;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • ваніль;
  • борошно – 420 г.

Спосіб приготування:

Молоко потрібно злегка підігріти до теплого стану. Переливаємо молоко у миску, додаємо до нього цукор, дріжджі та ретельно перемішуємо. Можна використовути як сухі дріжджі (5 г), так і пресовані, їх знадобиться втричі більше (15 г).

Далі до цієї суміші додаємо сіль, ванільний цукор, або ваніль, яйце і розтоплене вершкове масло. Розмішуємо все до однорідності. Поступово вводимо просіяне борошно і вимішуємо спочатку лопаткою, а потім руками.

Зверніть увагу, що борошно у всіх різне та має різну вологість. У когось борошна в тісто піде більше, а в когось менше. Додайте спочатку 350 г борошна, а потім дивіться по тісту, чи потрібно додавати ще. Готове тісто має вийти м’яким, еластичним і не липнути до рук.

Рецепт смачного здобного тіста для пиріжків, булочок, пасок
Рецепт смачного здобного тіста для пиріжків, булочок, пасок

Тісто округляємо і перекладаємо в миску, змащену олією. Накриваємо миску харчовою плівкою, або рушником і залишаємо тісто сходити у теплому місці на 1 годину.

Тісто має збільшитись в об’ємі у 2-3 рази.

Коли тісто підійде, обминаємо його руками і формуємо з нього пиріжки, чи булочки.

Рецепт смачного здобного тіста для пиріжків, булочок, пасок
Рецепт смачного здобного тіста для пиріжків, булочок, пасок

Вироби з цього тіста виходять пухкими, ніжними, мають вершковий аромат. Таке тісто можна використовувати й для несолодких пиріжків. Тоді потрібно зменшити кількість цукру в рецепті.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

54 річна українська Мадонна Ірина Білик не припиняє епатувати публіку: про цікаві факти з життя поп-діви

Чому українську співачку Ірину Білик часто називають українською Мадонною? Мабуть, через те, що вона неймовірно талановита, часто змінює свій імідж, та має величезний вплив на шоу-бізнес.

Запікаю картоплю у маслі, роблю легкий салат і — шикарна вечеря на столі: картопля по-французьки у духовці

Запрошуємо вас відкрити нові смакові горизонти з нашим сьогоднішнім меню вечері, яке складається з найпростіших, доступних, але неперевершених страв.

“Головне, я цього хочу”: дружина Віктора Павліка Репяхова хоче народити доньку, але співак не мотивований

В сімейних планах Віктора Павліка та Каті Репяхової народження доньки могло б виглядати як завершення ідеальної картини. Але, на жаль, не завжди всі мрії легко здійснюються.