Хоч гостей зустрічай, хоч щодня їж: запечена часникова картопля від свекрухи. Рум’яна, соковита, не пригорає

Розповідаємо, як правильно запекти картоплю, щоб вона була соковитою та апетитно рум'яною. Пропонуємо дуже простий, але неймовірно смачний гарнір.

Запечена картопля з часником і сиром у духовці — це дуже смачний гарнір, який відмінно смакуватиме до м’яса та овочів. Завдяки сметані й сиру ця страва має ніжний смак, а свіжа зелень доповнює її приємним ароматом. Готується все просто та швидко. Якщо заздалегідь відварити картоплю, то вона буде готова вже через 40 хвилин.

Інгредієнти

  • Картопля (відварена) – 8-9 шт.
  • Вершкове масло (м’яке) – 100 г + шматочок для змащування форми
  • Сметана (будь-яка жирність) – 2 ст. ложки
  • Твердий сир – 70 г
  • Часник – 4 зубчики
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Спеції – до смаку
  • Петрушка або кріп – пучок
Запечена часникова картопля від свекрухи
Запечена часникова картопля від свекрухи

Покроковий рецепт

Підготувати необхідні продукти. Вийняти вершкове масло з холодильника, щоб воно було м’яким. Картоплю очистити та відварити в підсоленій воді до готовності. Твердий сир натерти на грубій терці та перекласти в глибоку миску. Подрібнити зелень петрушки або кропу.

До тертого сиру додати м’яке вершкове масло. Туди ж пропустити через прес кілька зубчиків часнику. Додати сіль, подрібнену зелень та 2 столові ложки сметани (підходить будь-яка жирність). Добре перемішати всі інгредієнти ложкою, скуштувати, якщо потрібно, додати сіль та спеції до смаку.

Відварену картоплю охолодити та нарізати на половинки. Змастити форму для випікання вершковим маслом і викласти в неї картоплю. Зверху рівномірно розподілити вершково-часникову заправку.

Відправити форму з картоплею в заздалегідь розігріту духовку при температурі 220 градусів на 20-35 хвилин до рум’яності (точний час випікання залежить від особливостей духовки). Готову страву можна посипати подрібненою зеленню та подавати як гарнір до м’яса. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Поживно, смачно та недорого! Знаменита закуска, яку готую на кожне свято: рулет зі свинячої рульки. Рецепт

Рулет зі свинячої рульки виходить неймовірно смачним, а готується без клопоту. Якщо ви шукаєте оригінальну закуску на святковий стіл, то рекомендуємо цей рецепт!

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.

“5 місяців виповнилося”: Володимир Дантес поділився фото підрослого Василя та побажав усім “дитячого” щастя

Володимир Дантес показав свого домашнього улюбленця, якого завів разом із Дашею Кацуріною. Фото пухнастика співак опублікував у своєму Instagram.