Навіть охолонути не встигає: моя ходова страва зі старої капусти на обід або вечерю. Усі просять добавки

Запіканка з капусти, грибів і твердого сиру готується нескладно, а виходить мега смачною. Такий рецепт — просто знахідка для кожної господині. Спробуйте!

Якщо у вас залежалась капуста, зробіть запіканку за лічені хвилини. Вона обов’язково вийде вдалою з першого разу й порадує своїм смаком навіть вибагливого гурмана. Пропонуємо дізнатися, які продукти для приготування цієї страви нам знадобляться.

Інгредієнти

  • Капуста – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Гриби – 250-500 г
  • Сметана – 250 г
  • Вода (гаряча) – 50 мл
  • Пшеничне борошно – 1 ст. ложка
  • Твердий сир – 50-100 г
  • Рослинна олія – 3-4 ст. ложки
Моя ходова страва зі старої капусти на обід
Моя ходова страва зі старої капусти на обід

Покроковий рецепт

Нарізати капусту невеликими кубиками або тонкими смужками. В каструлю влити воду, підсолити, довести до кипіння та перекласти туди капусту. Варити з моменту закипання близько 5-7 хвилин. Вийняти капусту з води на друшляк, щоб забрати зайву воду.

Нарізати цибулю дрібними кубиками, гриби нарізати пластинками (гриби підходять будь-які). Розігріти рослинну олію на сковороді та обсмажити цибулю до напівпрозорості. До цибулі додати гриби й смажити, помішуючи, приблизно 3 хвилини.

В окремій мисці поєднати сметану, борошно, гарячу воду, сіль, перець чорний мелений та перемішати до однорідності. Перелити сметану з борошном до засмажки й готувати, постійно помішуючи, доки соус не стане густим. Забрати з плити.

Змастити форму для випікання рослинною олією та викласти капусту, рівномірно розподіливши. Зверху залити готовим соусом. Натерти твердий сир на дрібній терці. Посипати сиром поверх соусу.

Відправити форму в попередньо розігріту духовку при температурі 200 градусів на 15-20 хвилин (точний час випікання залежить від особливостей духовки). Готову запіканку поділити на порційні шматочки та подавати до столу гарячою. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як свати перестали бути сватами: Анна Кошмал й Олександр Феклістов про колишніх колег по комедійному серіалу

Працюючи з колегами пліч-о-пліч й обмежуючись рамками професійних стосунків, не завжди розумієш, які люди поряд з тобою і, щобільше, які в них політичні погляди.

Цукерки давно не купую, бо готую з вівсянки та сухофруктів: без цукру і клопотів. Домашні ласощі за хвилини!

Домашні цукерки з вівсянки відмінно смакують до чашки чаю й швидко втамують голод. Ці солодощі досить варіативні, адже можна додавати улюблені сухофрукти та горіхи.

Спробувала в гостях, повторила вдома і тепер мої просять її щодня: запечена у фользі картопля з грибами

Подорожуючи кулінарним світом, ми часто зустрічаємо страви, які залишають незабутні враження і здатні змінити наше уявлення про смак. Одна з таких страв — запечена у фольгу картопля з грибами.