Банан, какао і вівсянка! Я не пробувала нічого смачнішого: цей простий десерт без цукру підкорить усіх

Десерт за цим рецептом ви можете їсти навіть на схудненні. Він не містить в собі цукру, борошна, масла та інших інгредієнтів, які шкодять фігурі.

Цей десерт сподобається не лише тим, хто сидить на дієті, його оцінить кожен ласун. Крім того, таке тістечко можна давати маленьким дітям, адже в ньому лише корисні та натуральні інгредієнти. До вашої уваги дуже смачний, корисний і неймовірно ніжний шоколадний десерт, який закохує у себе вже після першого шматочка.

Необхідні інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 150 г;
  • молоко – 250 мл;
  • банан – 2 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • какао-порошок – 40 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • шоколад темний – 80 г;
  • молоко – 50 мл.

Спосіб приготування:

Для цього десерту потрібно використовувати вівсяні пластівці, які довго варяться (20 хв). Пластівці швидкого приготування не підійдуть. Вівсяні пластівці заливаємо гарячим молоком, перемішуємо і відставляємо.

Банани обирайте дуже стиглі, адже вони дають солодкість десерту. Банани очищаємо і переминаємо вилкою до стану пюре. Далі у бананове пюре додаємо яйця і добре перемішуємо до однорідності. Додаємо у цю масу какао-порошок і розпушувач тіста. Ще раз добре перемішуємо. Перекладаємо до бананово-яєчної маси запарені у молоці пластівці. Розмішуємо до однорідності.

Рецепт смачного і ніжного шоколадного десерту без цукру і борошна
Рецепт смачного і ніжного шоколадного десерту без цукру і борошна

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і переливаємо туди отримане тісто. Випікаємо пиріг у зарання розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин.

В цей час підготуємо шоколадну глазур. Чорний шоколад ломаємо на шматки і перекладаємо у миску. Заливаємо шоколад молоком і розтоплюємо на паровій бані, постійно помішуючи до утворення однорідної, глянцевої маси.

Покриваємо шоколадним кремом готовий пиріг і ставимо його в холодильник на 1 годину до повного охолодження.

Рецепт смачного і ніжного шоколадного десерту без цукру і борошна
Рецепт смачного і ніжного шоколадного десерту без цукру і борошна

Готовий десерт ріжемо на порційні шматки і подаємо до столу.

Звісно, за бажанням ви можете додати у цей десерт цукор, або інший підсолоджувач. Та і без них пиріг буде солодкуватим за рахунок бананів.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Поринути у рожеві хмари”: Настя Каменських розповіла про плани на майбутнє, в яких нема згадки про Потапа

Настя Каменських поділилась роздумами щодо творчих планів на майбутнє та оприлюднила знімок, на якому попозувала за роботою у студії звукозапису.

Як свати перестали бути сватами: Анна Кошмал й Олександр Феклістов про колишніх колег по комедійному серіалу

Працюючи з колегами пліч-о-пліч й обмежуючись рамками професійних стосунків, не завжди розумієш, які люди поряд з тобою і, щобільше, які в них політичні погляди.

Цукерки давно не купую, бо готую з вівсянки та сухофруктів: без цукру і клопотів. Домашні ласощі за хвилини!

Домашні цукерки з вівсянки відмінно смакують до чашки чаю й швидко втамують голод. Ці солодощі досить варіативні, адже можна додавати улюблені сухофрукти та горіхи.