Підслухала в кондитерській рецепт ідеально пишного бісквіта: без соди і розділу яєць на білки та жовтки

Зазвичай у рецептах рекомендують збивати жовтки та білки окремо. Мовляв, лише у такому разі бісквіт вийде гарним. Та можна зробити набагато простіше - збити яйця одночасно й не мучитися.

Вам знадобиться:

  • 5 яєць;
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка ванілі;
  • 150 г цукру;
  • 150 г борошна;
  • 0,5 ч.лож. розпушувача.
Як правильно спекти пишний бісквіт

Найперше увімкніть духовку, оскільки бісквітне тісто треба відразу по приготуванні ставити випікатися. Щоб бісквіт вийшов пишним і гарним, яйця беріть кімнатної температури.

Розбийте їх у чашу міксера, посоліть і збивайте протягом 1 хвилини. Додайте звичайний цукор та ванільний. Продовжуйте збивати до утворення пишної білої маси. За потужності міксера 800 Ватт на це піде близько 8 хвилин.

Як правильно спекти пишний бісквіт

Борошно змішайте з розпушувачем, перемішайте та просійте третину в яєчну масу. Акуратно перемішайте масу вінчиком, роблячи рухи в одному напрямку. Додайте ще борошна й знову розмішуйте. Всипте останню порцію борошна.

Щойно перемішаєте, відразу ж викладайте у форму діаметром 22 см. Дно попередньо вистеліть пергаментом. Змащувати низ та боки форми нічим не потрібно. Перекладіть тісто у форму. Розрівняйте верх.

Як правильно спекти пишний бісквіт

Щоб бісквіт не підіймався нерівномірно, дерев’яною шпажкою неначе намалюйте спіраль, починаючи з центру і йдучи до країв форми. Так ви усунете всі пухирці повітря. Духовка має бути розігріта на цей момент до 180 градусів.

Як правильно спекти пишний бісквіт

Виставте режим Верх-низ без конвекції. Поставте випікатися. На це піде близько 30 хвилин. Не відчиняйте духовку, щоб бісквіт не осів. Уперше можете зазирнути через 25 хвилин. Проткніть дерев’яною паличкою. Якщо дістали суху, значить, усе готово.

Зачекайте 10 хвилин. Після цього пройдіться гострим ножем по краях між бісквітом та формою. Форму зніміть. Бісквіт переверніть і залиште холонути на решітці. Після цього загорніть у харчову плівку та відправте на кілька годин у холодильник. У такому разі бісквіт буде набагато легше порізатися на окремі коржі під час приготування торта.

Популярне

Схожі статті

Єві Цекало вже 25 років: як виглядає та чим займається донька Лоліти Мілявської — стопами батьків не пішла

Поведінка та соціальна позиція батьків у багатьох родинах мають колосальний вплив на дитину, а, значить, й на її вибір життєвого шляху, і врешті решт, на майбутню долю.

Не рецепт, а скарб! Заварна паска на Великодній стіл: ніжний смак і вершковий аромат — просто ідеально!

Ароматна, солодка, ніжна та водночас волога заварна паска — ідеальна випічка для великого свята. Розповідаємо, як приготувати великодній смаколик.

Простий, але найсмачніший пиріг з серії “все змішала і в духовку”: хотілося б простіше, та вже немає куди

Хто з нас не мріяв про той момент, коли можна просто все змішати в одну миску, поставити у духовку й отримати в результаті щось надзвичайно смачне?