Гості намагаються вкрасти рецепт. Роблю домашній сальтисон: усі думають, що це покупний – такого завжди мало

Готувати сальтисон зі свинячої голови у шлунку дуже складно. Ми оберемо простіший варіант – зробимо з рульки, серця та язика. Смак натурального м'ясця нічим не перевершити.

Вам знадобиться:

  • 1 свиняча рулька;
  • 1 свиняче серце;
  • 2 свинячі язики;
  • 2 цибулини;
  • 1 голівка часнику;
  • 1 ст.лож. солі;
  • 3 лаврові листи;
  • 10 горошин запашного перцю;
  • 10 горошин чорного перцю.
Лінивий сальтисон із рульки, серця та язиків

Для приготування лінивого сальтисону язики та серце вимийте, а рульку розділіть на 4 шматки. Цибулини та часникову голівку чистити не потрібно. Цибулю просто розріжте навпіл. З часнику зріжте хвостик, щоб відкрилися зубчики.

Лінивий сальтисон із рульки, серця та язиків

У 5-літрову каструлю закладіть шматки руль разом із кісточками, серце та язики, які не потрібно чистити. Додайте фітонциди. Посоліть. Всипте горошки духмяного та чорного перцю. Покладіть лавровий лист.

Лінивий сальтисон із рульки, серця та язиків

Влийте 2 л води й поставте на вогонь. Коли рідина почне закипати, зніміть пінку. Після цього накрийте каструлю кришкою і варіть на мінімальному вогні протягом 5 годин. Вода потроху буде випаровуватися, але доливати більше не потрібно.

Бульйон злийте, процідивши. Язики обдайте холодною водою – так їх легше буде чистити. Серце та язики наріжте не дуже дрібними шматочками, щоб вони виділялися, коли різатимете сальтисон на шматочки.

Лінивий сальтисон із рульки, серця та язиків

Рульку розділіть на волокна руками. За бажанням, можете подрібнити й додати до сальтисону ще й підшкірний жир із неї. Залийте суміш м’яса 350 мл бульйону. Перемішайте. Форму вистеліть 2 шарами харчової плівки.

Перекладіть туди сальтисон. Підрівняйте верх. Підгорніть краї плівки, щоб закуска не звітрилася, й відправте до холодильника на всю ніч. Уранці дістаньте з форми, звільніть від плівки й наріжте на шматочки.

Популярне

Схожі статті

Як свати перестали бути сватами: Анна Кошмал й Олександр Феклістов про колишніх колег по комедійному серіалу

Працюючи з колегами пліч-о-пліч й обмежуючись рамками професійних стосунків, не завжди розумієш, які люди поряд з тобою і, щобільше, які в них політичні погляди.

Цукерки давно не купую, бо готую з вівсянки та сухофруктів: без цукру і клопотів. Домашні ласощі за хвилини!

Домашні цукерки з вівсянки відмінно смакують до чашки чаю й швидко втамують голод. Ці солодощі досить варіативні, адже можна додавати улюблені сухофрукти та горіхи.

Спробувала в гостях, повторила вдома і тепер мої просять її щодня: запечена у фользі картопля з грибами

Подорожуючи кулінарним світом, ми часто зустрічаємо страви, які залишають незабутні враження і здатні змінити наше уявлення про смак. Одна з таких страв — запечена у фольгу картопля з грибами.