Пиріжки звичайні вже не роблю: дуже смачні домашні біляші “Від душі”. Не такі жирні, бо смажаться по-іншому

Нічого важкого у приготуванні біляшів немає, а ці виходять надзвичайно соковитими, але водночас дієтичними. Бо олії потрібно використовувати мінімум.

Готувати смачні домашні біляші, без сумнівів, вміє чи не кожна друга господиня. Втім, приготувати цю закуску так, аби вона не мала негативного впливу на вашу талію, вміють не всі. Навіть якщо ви будете використовувати мінімум олії під час смаження або ж забирати зайвий жир паперовими рушниками – це навряд допоможе. Пропонуємо чудовий дієтичний рецепт!

Кулінари поділились простим рецептом неймовірно смачних, але дієтичних домашніх біляшів
Кулінари поділились простим рецептом неймовірно смачних, але дієтичних домашніх біляшів

Інгредієнти

  • 500 г борошна;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 250 мл води;
  • 50 мл олії;
  • 300 г шампіньйонів;
  • 300 г фаршу;
  • 1 велика цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки олії;
  • Сіль і перець на смак.

Як приготувати:

Для початку потрібно приготувати начинку. Для цього помийте гриби та наріжте їх, розігрійте олію на пательні та викладіть туди нарізани шампіньйони. Смажте протягом декількох хвилин. Після цього очистьте та наріжте цибулю й часник, додайте на сковорідку. Смажте три хвилини і викладіть на пательню фарш.

Продовжуйте готувати начинку, періодично її помішуючи. Це потрібно робити, поки м’ясо не стане просмаженим і не випутить сік. Вам знадобиться до 10 хвилин. У самому кінці додайте сіль і спеції та перемішайте.

Тепер беріться до приготування тіста. В окремій місткості потрібно змішати борошно, яке ви попередньо просіяли, та додати до нього воду з олією. Перемішуйте інгредієнти до отримання однорідного тіста.

Воно має вийти еластичним. Якщо тісто занадто рідке та липке, додайте ще трішки борошна до отримання потрібної консистенції. Якщо ж тісто занадто сухе, потрібно розбавити його мінімальною кількістю води.

Розділіть тісто на невеликі кульки, потім розкачайте кожну кульку в тонкі кола. На середину кожного кола викладіть трішки начинки. Згорніть тісто, щоб утворити біляші, закриваючи начинку всередині. Намажте верхню частину кожного біляша олією або водою. Ще краще – змастити збитим яйцем, аби був красивий блиск.

Викладіть біляші на деко для випікання в духовці, попередньо застеліть його пергаментним папером. Випікайте закуску в духовці приблизно 25-30 хвилин або доки тісто не стане золотистим.

Кулінари поділились простим рецептом неймовірно смачних, але дієтичних домашніх біляшів
Кулінари поділились простим рецептом неймовірно смачних, але дієтичних домашніх біляшів

Після приготування дайте біляшам трішки охолонути перед подачею. Ставте їх на стіл гарячими, як головну страву або в доповнення до супу чи салату. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як свати перестали бути сватами: Анна Кошмал й Олександр Феклістов про колишніх колег по комедійному серіалу

Працюючи з колегами пліч-о-пліч й обмежуючись рамками професійних стосунків, не завжди розумієш, які люди поряд з тобою і, щобільше, які в них політичні погляди.

Цукерки давно не купую, бо готую з вівсянки та сухофруктів: без цукру і клопотів. Домашні ласощі за хвилини!

Домашні цукерки з вівсянки відмінно смакують до чашки чаю й швидко втамують голод. Ці солодощі досить варіативні, адже можна додавати улюблені сухофрукти та горіхи.

Спробувала в гостях, повторила вдома і тепер мої просять її щодня: запечена у фользі картопля з грибами

Подорожуючи кулінарним світом, ми часто зустрічаємо страви, які залишають незабутні враження і здатні змінити наше уявлення про смак. Одна з таких страв — запечена у фольгу картопля з грибами.