Коли всією родиною тримаємо піст, часто готую цей плов: здавалося б, звичайний – але без грама м’яса. Рецепт

У піст, коли всі відмовляються від вживання тваринних продуктів, важливо не залишати свій організм без корисних вітамінів і мікроелементів. Ділимось рецептом особливого плову.

Коли хочеться порадувати себе та близьких не лише корисною та дозволеною у піст, але й смачною їжею, можете звертатись до цього простого рецепта. Його легко втілити на будь-якій кухні та за всіх умов. А замість м’яса у такий плов додають гриби, що підвищує поживність і користь готової страви. Обов’язково спробуйте цей рецепт на своїй кухні!

Кулінарна блогерка поділилась простим і дуже швидким рецептом смачного пісного плову з грибами
Кулінарна блогерка поділилась простим і дуже швидким рецептом смачного пісного плову з грибами

Інгредієнти:

  • 2 склянки рису;
  • 400 грамів свіжих грибів;
  • 2 середні цибулини;
  • 2 морквини;
  • 3 столові ложки рослинної олії;
  • 4 столові ложки томатної пасти;
  • 4 склянки води;
  • 2-3 гілочки гвоздики;
  • Солодкий червоний перець;
  • Сіль;
  • Свіжа зелень для подачі.

Як приготувати:

Розігрійте олію або вершкове масло в глибокій каструлі або казані на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю і смажте, помішуючи, доки вона не стане м’якою та прозорою, приблизно 5-7 хвилин. Додайте нарізані гриби і моркву. Продовжуйте смажити овочі ще протягом 5 хвилин.

Додайте томатну пасту та рис. Перемішайте, щоб рис рівномірно покрився пастою та олією, а також змішався з овочами. Залийте у казан овочевий бульйон або воду та доведіть до кипіння. Додайте гвоздику, сіль і перець, інші улюблені спеції. Перевірте смак і, за потреби, додайте більше солі або спецій.

Зменште вогонь, накрийте каструлю кришкою та тушкуйте, поки рис не стане готовим, а весь бульйон не випарується, це займе приблизно 20-25 хвилин. Коли плов вже готовий, вимкніть вогонь і залиште його на декілька хвилин, щоб він настоявся. Подавайте плов у тарілках, прикрашайте свіжою зеленню.

Кулінарна блогерка поділилась простим і дуже швидким рецептом смачного пісного плову з грибами
Кулінарна блогерка поділилась простим і дуже швидким рецептом смачного пісного плову з грибами

Смакуйте готовий плов ще гарячим. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як свати перестали бути сватами: Анна Кошмал й Олександр Феклістов про колишніх колег по комедійному серіалу

Працюючи з колегами пліч-о-пліч й обмежуючись рамками професійних стосунків, не завжди розумієш, які люди поряд з тобою і, щобільше, які в них політичні погляди.

Цукерки давно не купую, бо готую з вівсянки та сухофруктів: без цукру і клопотів. Домашні ласощі за хвилини!

Домашні цукерки з вівсянки відмінно смакують до чашки чаю й швидко втамують голод. Ці солодощі досить варіативні, адже можна додавати улюблені сухофрукти та горіхи.

Спробувала в гостях, повторила вдома і тепер мої просять її щодня: запечена у фользі картопля з грибами

Подорожуючи кулінарним світом, ми часто зустрічаємо страви, які залишають незабутні враження і здатні змінити наше уявлення про смак. Одна з таких страв — запечена у фольгу картопля з грибами.