Якщо у вас є 1 яйце і 1 яблуко, приготуйте цей рецепт за 5 хвилин: неймовірно смачні пончики – ніжні і пухкі

Ви закохаєтесь у ці яблучні пончики вже після першого відкушеного шматочка. Вони дуже ніжні, м'які і в міру солодкі. Готуються ці смаколики швидко і з доступних продуктів.

Пончики  смажені у фритюрі може й не найкорисніша страва, але дуже смачна. Інколи можна себе потішити цими ніжними смаколики, тим більше, що готуються вони елементарно просто з доступних продуктів буквально за 5-10 хвилин.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 1 шт;
  • цукор – 2 ст.л;
  • сіль – дрібка;
  • сметана – 130 г;
  • цедра 1 апельсина;
  • яблуко – 1 шт;
  • олія – 3 ст.л;
  • борошно – 250-280 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • олія для смаження;
  • цукор + кориця для посипки.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйце і змішуємо його з дрібкою солі та цукром. Туди ж додаємо сметану, натерту цедру 1 апельсину та рослинну олію без запаху. Ретельно все перемішуємо.

Яблуко очищаємо від шкірки і серцевини і ріжемо дрібним кубиком та додаємо до яєчно-сметанної суміші. Поступово вводимо у тісто просіяне борошно разом з розпушувачем і замішуємо тісто спочатку лопаткою, а потім руками. Готове тісто має вийти м’яким і не липнути до рук.

З готового тіста формуємо продовгуваті трубочки, як на фото.

 Рецепт пухких і ніжних яблучних пончиків за 5 хвилин
Рецепт пухких і ніжних яблучних пончиків за 5 хвилин

Для того, щоб тісто добре ліпилося, руки змащуйте олією.

Готові вироби потрібно обсмажити у фритюрі – великій кількості розпеченої олії. Смажимо до золотистості на середньому вогні. Готові пончики виймаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

 Рецепт пухких і ніжних яблучних пончиків за 5 хвилин
Рецепт пухких і ніжних яблучних пончиків за 5 хвилин

Для посипки потрібно змішати цукор, або цукрову пудру з невеликою кількістю кориці. Гарячі пончики обвалюємо в цій солокій суміші і насолоджуємося неповторним смаком.

Пончики виходять хрумкі зовні і дуже ніжні та м’які всередині. Саме тісто не дуже солодке, тому цукрова посипка відмінно доповнює смак пончиків.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Спробувала в гостях, повторила вдома і тепер мої просять її щодня: запечена у фользі картопля з грибами

Подорожуючи кулінарним світом, ми часто зустрічаємо страви, які залишають незабутні враження і здатні змінити наше уявлення про смак. Одна з таких страв — запечена у фольгу картопля з грибами.

Стомилася від багаторічної самотності: 55-річна Надія Матвєєва знайшла щастя з молодим коханим, якому 35

Надія Матвєєва відома всім як ведуча телепрограм «Все буде добре», «Все буде смачно» та інших. Протягом багатьох років вона давала глядачам корисні поради. А що ж відбувається в її особистому житті?

Надя Дорофєєва не може стримати сліз, коли пригадує участь у “Шансі”: чим розчулила дівчина Кузьму Скрябіна

У кожного українського артиста є своя історія стосунків із Кузьмою Скрябіним. Не залишилася осторонь і Надя Дорофєєва, пригадавши, як співпрацювала з музикантом у шоу "Шанс".