Нічого смачнішого не їла. Пісний торт “Наполеон” на воді готую на замовлення вже 3 рік: хрусткий і ніжний

Навіть під час посту можна поласувати солоденьким досхочу. Причому випічку робитимемо без молочних продуктів. Таким чином удасться приготувати навіть торт "Наполеон".

Вам знадобиться:

  • 180 мл води;
  • 160 мл олії;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 2 ч.лож. цукру;
  • 450 г борошна;
  • 10 г розпушувача.

Для крему:

  • 1 л рослинного молока;
  • 2 ст.лож. крохмалю;
  • 1 ст.лож. борошна;
  • 180 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 1 баночка джему.
Пісний торт Наполеон на воді

Щоб приготувати пісний торт “Наполеон” у глибокій мисці з’єднайте воду, олію, цукор та сіль. Перемішайте інгредієнти. Додайте розпушувач і потроху всипайте просіяне борошно. Кожну порцію перемішуйте лопаткою. Коли маса загусне, приступайте до вимішування руками.

Коли вийде м’яке еластичне тісто, покладіть його назад до миски, накрийте та витримайте 25 хвилин. Після цього викладіть на стіл, присипаний борошном, трішки обімніть. Розділіть на 12 однакових шматочків.

Пісний торт Наполеон на воді

Кожен шматочок скачайте в кульку. Викладіть усі на стіл, прикривши харчовою плівкою, щоб не обвітрювалися. Беріть по одному й розкачуйте дуже тонко. Перекладіть на деко, вистелене пергаментом чи силіконовим килимком. Виріжте коло тарілкою діаметром 25 см.

Наколіть виделкою у різних місцях. Випікайте за температури 190 градусів разом з обрізаним тістом близько 5 хвилин. Коржі викладайте один на інший гіркою, а з обрізків зробіть крихту для присипання тортика.

Пісний торт Наполеон на воді

У казанок всипте цукор звичайний та ванільний, борошно, крохмаль. Перемішайте суху суміш вінчиком. Додайте 100 мл рослинного молока. Перемішайте до однорідності. Долийте решту молока. Так удасться уникнути утворення грудочок.

Поставте на середній вогонь. Весь час перемішуйте. Маса поступово має загуснути. Коли з’являться пухирчики, вогонь прикрутіть до мінімуму й проваріть 20 секунд. Накрийте готовий крем харчовою плівкою в контакт. Він має повністю прохолонути.

Пісний торт Наполеон на воді

На блюдо покладіть трішки крему, щоб торт не рухався. Викладіть перший корж. Змастіть кремом. Другий корж і знову крем. Третій корж намастіть замість крему фруктовим джемом. Так і продовжуйте: 2 коржі змащуйте кремом, а один – джемом.

Коли викладете останній, 12-й корж, притисніть торт тарілкою зверху. Обмастіть верх та боки кремом. Присипте подрібненою крихтою від коржів. Дрібнити блендером не потрібно. Робіть це руками. Шматочки мають бути величенькі.

Залиште пісний торт “Наполеон” на столі на 1 годину. Потім відправте до холодильника на 5-6 годин, а краще на всю ніч. Тепер можна відзначати день народження навіть під час посту.

Популярне

Схожі статті

Єві Цекало вже 25 років: як виглядає та чим займається донька Лоліти Мілявської — стопами батьків не пішла

Поведінка та соціальна позиція батьків у багатьох родинах мають колосальний вплив на дитину, а, значить, й на її вибір життєвого шляху, і врешті решт, на майбутню долю.

Не рецепт, а скарб! Заварна паска на Великодній стіл: ніжний смак і вершковий аромат — просто ідеально!

Ароматна, солодка, ніжна та водночас волога заварна паска — ідеальна випічка для великого свята. Розповідаємо, як приготувати великодній смаколик.

Простий, але найсмачніший пиріг з серії “все змішала і в духовку”: хотілося б простіше, та вже немає куди

Хто з нас не мріяв про той момент, коли можна просто все змішати в одну миску, поставити у духовку й отримати в результаті щось надзвичайно смачне?