Чоловік інший маринад для м’яса не сприймає, готує лише так. Виходить супер ніжним: не залишається шматочка

Таке м'ясце завжди стане окрасою столу хоч у будні, хоч у свята. Головне – правильно замаринувати, а потім запекти. Ковбасу тепер можна взагалі не купувати, а робити натуральні бутерброди.

Вам знадобиться:

  • 1,5 кг м’яса;
  • 4 ст.лож. соєвого соусу;
  • 1 ч.лож. чорного меленого перцю;
  • 4 ч.лож. сушеного часнику;
  • 4 ч.лож. копченої паприки;
  • 4 ч.лож. італійських сушених трав;
  • 0,5 ч.лож. солі;
  • 3 ст.лож. олії.
М’ясо в маринаді, запечене в духовці

М’ясо для маринування й запікання можете брати будь-яке – ошийок, карбонат, вирізку. Вимийте його, промокніть паперовим рушником і викладіть у форму, не розрізаючи на порції.

Полийте м’ясний шматок соєвим соусом. Спеції, вказані у рецепті, розділіть навпіл, щоб вистачило на верхній та нижній бік м’яса. Посипте зверху половиною чорного меленого перцю та сушеного часнику. Можна взяти й свіжий часник, але тоді він переб’є запах решти спецій, тож краще скористатися сушеним аналогом.

М’ясо в маринаді, запечене в духовці

Посипте також копченою паприкою та італійськими травами (теж половиною). У склад входить чимало різноманітних прянощів, які у підсумку призведуть до потрібного нам результату. Додайте сіль. Оскільки соєвий соус солоний, то її має бути зовсім трішки. Можете навіть узагалі не додавати.

М’ясо в маринаді, запечене в духовці

Зверху все це полийте олією, щоб спеції поєдналися. Перемішайте прянощі руками, втираючи у шматок м’яса. Тепер переверніть його і присипте другою половиною перцю, часнику, паприки та сушених трав.

М’ясо в маринаді, запечене в духовці

Проколіть ножем м’ясо в різних місцях з обох боків і втирайте спеції прямо в надрізи. Після цього затягніть харчовою плівкою та залиште маринуватися. Краще за все на всю ніч. Кілька разів перевертайте м’ясо на інший бік.

Загорніть шматок маринованого м’яса у два шари фольги, покладіть у форму для запікання й поставте до духовки. Випікайте за температури 180 градусів 1 годину. Тепер можете витягати, нарізати на порційні шматочки й подавати до столу.

Популярне

Схожі статті

Єві Цекало вже 25 років: як виглядає та чим займається донька Лоліти Мілявської — стопами батьків не пішла

Поведінка та соціальна позиція батьків у багатьох родинах мають колосальний вплив на дитину, а, значить, й на її вибір життєвого шляху, і врешті решт, на майбутню долю.

Не рецепт, а скарб! Заварна паска на Великодній стіл: ніжний смак і вершковий аромат — просто ідеально!

Ароматна, солодка, ніжна та водночас волога заварна паска — ідеальна випічка для великого свята. Розповідаємо, як приготувати великодній смаколик.

Простий, але найсмачніший пиріг з серії “все змішала і в духовку”: хотілося б простіше, та вже немає куди

Хто з нас не мріяв про той момент, коли можна просто все змішати в одну миску, поставити у духовку й отримати в результаті щось надзвичайно смачне?