Ніхто не вірить, що цей десерт я готую всього за 10 хвилин: пиріг з елегантною начинкою — полуниця + мигдаль

У світі кулінарії завжди є певна магія в пошуках рецептів, які мають той неповторний шарм, щось, що робить їх особливими. Іноді це може бути яскрава екзотика, іноді — вишукана простота.

Але є рецепти, які вражають не зовнішнім виглядом, а своєю внутрішньою суттю. Таким є наш пропозиційний пиріг із полуницею й мигдалем, де, на перший погляд, звичайне листкове тісто перетворюється на справжній кулінарний шедевр.

Для випікання пирога вам потрібно заздалегідь розігріти духовку до температури 170°C, а також підготувати 2 дека: для горіхів та для випікання.

Інгредієнти

  • Листкове тісто 400 г
  • Сметана 100 г
  • Кориця 5 г
  • Полуниця або інша заморожена ягода без кісточок 400 г
  • Мед 50 г
  • Крохмаль 40 г
  • М’яке вершкове масло 70 г
  • Волоський горіх 200 г
  • Мигдальні пластівці 200 г
  • Масло розтоплене 50 г

Приготування

Пиріг з полуницею та мигдалем

Якщо у вас покупне листкове тісто, то розморозьте його, а потім зробіть з нього 2 рівного розміру прямокутні пласти. Обидва покладіть на окремі листи пергаменту такого ж розміру, як і пласти.

Далі сметану збийте з розм’якшеним маслом.

У каструлю покладіть ягоди та поставте її на вогонь. Розморозьте їх, а потім влийте мед й додайте крохмаль. Поваріть, помішуючи, до загущення.

Горіхи добре подрібніть й змішайте з мигдалевими пластівцями. Висипте суміш на деко та розрівняйте її по поверхні.

Перший пласт тіста покладіть пергаментом на дно дека, змастіть рівномірно половиною збитої сметани та посипте тонким шаром кориці. Ягоду після певного охолодження розкладіть по всій площі, не доходячи до країв 1 см.

Другий пласт також змастіть рештою сметани, а тоді покладіть змащеною стороною на деко з горіхами й руками притисніть так, щоб вони поприлипали до нього по всьому пласту.

Потім накладіть його стороною з горіхами та мигдалем на полуничний пласт. Притисніть краї виделкою, попроколюйте нею поверхню пирога та змастіть його розтопленим маслом.

Випікайте у духовці протягом 40 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.