Підливку з м’ясом готую за рецептом з радянської їдальні: міняю гарнір і щоразу нова вечеря за 10 хвилин

Кожен знає – будь-який, навіть найпростіший гарнір, буде набагато смачнішим, якщо його доповнити апетитною й соковитою підливкою. Ділимось рецептом такої вдалої смакоти.

Соковита та ситна м’ясна підливка – основа будь-якої вечері та обіду. Таке частування чудово підкреслює смак вашого гарніру та навіть легко може перетворити “прісну” та нудну страву на шедевр і витвір мистецтва. Нічого важкого у приготуванні такої страви немає, а тому вам обов’язково потрібно спробувати втілити описаний нижче рецепт у життя.

Кулінари розповіли, як приготувати смачну підливку до будь-якого гарніру за лічені хвилини без клопоту
Кулінари розповіли, як приготувати смачну підливку до будь-якого гарніру за лічені хвилини без клопоту

Інгредієнти:

  • 300 грамів м’яса;
  • 1 велика цибуля;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки олії;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 500 мілілітрів бульйону;
  • Сіль та перець на смак;
  • Свіжа зелень для подачі.

Як приготувати:

Розігрійте олію або вершкове масло у глибокій сковороді чи каструлі на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю та смажте, помішуючи, до того моменту, поки вона овоч не стане м’яким і золотистим. На це потрібно декілька хвилин.

Додайте подрібнені зубчики часнику і м’ясо до сковороди. Смажте, помішуючи, поки м’ясо не підрум’яниться з усіх боків. На це піде 7 хвилин. Висипте борошно на м’ясо та цибулю, помішуйте, щоб розподілити компонент рівномірно. Продовжуйте смажити ще кілька хвилин, доки борошно не підсмажиться, але не дайте йому згоріти.

Поступово доливайте бульйон у сковороду, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Продовжуйте тушкувати свою підливку на помірному вогні, поки страва не стане достатньо густою – такою, щоб консистенція вас влаштовувала. Спробуйте готову страву та додайте сіль та перець на власний смак. Якщо вам подобається, додайте свіжу зелень для насиченішого смаку.

Кулінари розповіли, як приготувати смачну підливку до будь-якого гарніру за лічені хвилини без клопоту
Кулінари розповіли, як приготувати смачну підливку до будь-якого гарніру за лічені хвилини без клопоту

Гарантуємо, що такою стравою ви здивуєте не лише рідних, але й себе. Навіть якщо раніше вам здавалось, що м’ясна підливка – елементарна закуска, для приготування якої не потрібно володіти особливими знаннями, все зміниться у день, коли ви вперше спробуєте цей варіант. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.