Тепер ліниві вареники готую лише так: геніально простий рецепт! Із задоволенням смакують і діти і дорослі

Смачні, солодкі та ніжні ліниві вареники з сиром просто приготувати вдома. А за цим рецептом ще не один вареник не розварився — ми перевіряли.

Коли у вас немає часу на готування, рецепт лінивих вареників із сиром прийде на допомогу! Готується все просто, швидко, продуктів потрібно мінімально, а результат принесе чудовий смак і теплі спогади про дитинство.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир (5%) – 250 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1/4 ч. ложки + 1 ч. ложка для варіння
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Ванільний цукор – пакетик
  • Пшеничне борошно – 3-4 ст. ложки
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки
  • Вершкове масло (розтоплене) – 20 г
  • Вода – 2 л.
  • Рослинна олія – 2-3 ст. ложки
Тепер ліниві вареники готую лише так
Тепер ліниві вареники готую лише так

Покроковий рецепт

Кисломолочний сир перекласти в глибоку посудину та розтерти виделкою. В окрему миску розбити яйце, додати сіль, цукор і ванільний цукор (якщо бажаєте несолодкі палюшки, то цукор додавати не потрібно). Збити всі компоненти за допомогою вінчика до однорідного стану.

Перелити яєчну масу до сиру та ретельно перемішати ложкою. Поступово додавати просіяне борошно, замішуючи тісто спершу ложкою, потім перекласти на робочу поверхню й продовжити руками. Тісто повинно вийти м’яким і липнути до рук.

Розкачати тісто в ковбаску близько 5 см. Розрізати вздовж на дві половинки. Знову розкачати кожну половину тіста в ковбаску й нарізати на кусочки приблизно 2 см. Зрізи заготовок посипати борошном і викладати на кухонну дощечку.

В каструлю влити 2 літри води, довести до кипіння, додати 1 чайну ложку солі та кілька столових ложок рослинної олії. Постійно помішуючи, опустити ліниві вареники у киплячу воду. Коли вареники почнуть кипіти, готувати протягом 1 хвилини та вийняти їх за допомогою шумовика на тарілку. Готову страву полити розтопленим вершковим маслом, солодким сиропом або улюбленим варенням. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Хто красивіший без марафету? Ольга та Наталія Сумські показалися без макіяжу і вразили природною красою

Сестер Ольгу та Наталію Сумських вважають одними з найкрасивіших жінок українського шоу-бізнесу. Так як виглядають акторки без макіяжу та марафету?

Невістка – в горлі кістка? Третя дружина Остапчука показала, який “багатий” стіл накрила для свекрухи

Великдень заведено відзначати всією родиною. От і батьки Володимира Остапчука вирішили відвідати сина з невісткою. Як зустріла молода невістка свекра та свекруху?

“Навіть для мене було занадто”: Оля Цибульська відверто зізналася, що стикнулася з сериозною недугою

Знаменита українська артистка Оля Цибульска поділилася з підписниками складною особистою історією, через яку зірка навіть не хоче зʼявлятися перед публікою. З чим довелося стикнутися співачці?