Не липне, не тріскається і не обсипається: глазур для паски, яка виглядає дорого і нарядно. Моя імпровізація

Наближається Пасха, а господині шукають рецепти ідеальних кулічів та глазурі, щоб вразити рідних і друзів. Представляю рецепт глазурі, яка не тріскається та не обсипається навіть через декілька днів.

Паска – символ весняного свята, прекрасне поєднання багатих традицій та неймовірного смаку. І хоча вона завжди приваблює своїм виглядом, глава цієї страви – глазур, яка повинна бути такою самою ідеальною. Сьогодні розкриємо вам рецепт бездоганної глазурі, яка не тріскається та не обсипається, даруючи вашим паскам справжню вишуканість, красу та смак.

Як приготувати ідеальну глазур, яка не тріскається
Як приготувати ідеальну глазур, яка не тріскається

Інгредієнти:

  • Желатин: 1 ч. ложка (7 г) з гіркою + 2 ст. ложки води
  • Цукор 180 грамів + вода 4 ст. ложки (54 мл)
  • Сік лимона 1 ч. ложка (за смаком, можна не додавати)

Приготування:

Рецепт глазурі для паски, яка не обсипається
Рецепт глазурі для паски, яка не обсипається

Розчиніть 1 ч. л. желатину у 2 ст. ложках води. Почекайте, поки він набухне. У невеликій каструлі поєднайте цукор і воду. Розігрівайте на слабкому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру. Важливо, щоб суміш не закипіла та не потемніла. Потрібно лише розчинити та трохи прогріти цукор.

Після того, як цукор розчинився, додайте набухлий желатин. Збивайте міксером на середній швидкості до утворення пишної білої маси. Якщо ви бажаєте, додайте лимонний сік за смаком. Він додасть глазурі особливого смаку та легкості, покращить колір та прибере приторну солодкість, зробивши смак глазурі трохи з кислинкою. Продовжуйте збивати до загущення.

Готовою глазурʼю швидко покривайте паски. Пам’ятайте, що вона швидко застигає, тому працюйте оперативно. Прикрашати посипками та фігурками теж потрібно одразу, поки глазур не стала щільною. Після покриття пасок глазур’ю, залиште їх на кілька годин або навіть на ніч, щоб глазур стала стійкою та додала ще більше смаку вашим святковим кулічам.

Завдяки цьому простому, але ефективному рецепту ваші паски завжди будуть вражати своїм бездоганним виглядом та неперевершеним смаком. Глазур не обсипається та не тріскається, проте залишається всередині мʼякою та ніжною. Регулювати смак можна за допомогою лимонного соку. Якщо ви полюбляєте не сильно солодку глазур – просто додайте більше соку, що не вплине на технічні властивості глазурі.

Популярне

Схожі статті

Ароматні булочки з яблуками на сковороді: чоловік після роботи поспішає додому на них. Балую таким не часто

На сніданок чи для перекусу можете насмажити яблучних булочок. Продукти для цього потрібні найпростіші. Робиться все дуже швидко. Натомість вироби виходять доволі оригінальними.

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.