Цей знаменитий 3-поверховий пиріг печу одним коржем: смакота з 3 різними начинками. Розходиться на ура

Три начинки надають цьому пирогу до чаю гарного вигляду. Та і в різноманіття смаку вносять кожен свої нотки. Тож слід обов'язково спробувати спекти, щоб порадувати домашніх.

Вам знадобиться:

  • 400 г борошна;
  • 240 г вершкового масла;
  • 100 г сметани;
  • 1 яйце;
  • 5 г сухих дріжджів;
  • 15 мл води;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 1 дрібка соди;
  • 1 дрібка солі;
  • 0,5 лимона (цедра).

Для начинки:

  • 250 г чорносливу;
  • 250 г кураги;
  • 1 середній лимон;
  • 1 середнє яблуко;
  • 10 г крохмалю;
  • 5 ст.лож. цукру.
Пісочний дріжджовий пиріг із трьома начинками

Щоб приготувати пиріг із трьома начинками, найперше розведіть дріжджі з водою. Борошно змішайте з охолодженим вершковим маслом, яке наріжте на кубики. Перетріть суміш руками, щоб вийшли крихти завбільшки приблизно з горошину.

2 ст.лож. крихти відкладіть окремо, щоб посипати пиріг. Поставте до холодильника. Яйце збийте виделкою. Змішайте сметану з розведеними дріжджами. Вилийте до цієї суміші 2/3 яйця. Решту залиште для змащування готового виробу зверху.

Пісочний дріжджовий пиріг із трьома начинками

До сметанно-яєчної маси додайте цукор і сіль. Ретельно розмішайте інгредієнти. Перекладіть до миски, в якій зробили борошняні крихти. Сюди ж натріть цедру з половинки лимона. Швидко замісіть тісто руками. Особливо ретельно вимішувати не слід. Головне, щоб маса зібралася до купи.

Загорніть тісто в харчову плівку та покладіть на годину до холодильника. Самі тим часом візьміться до приготування начинки. До кураги та чорносливу додасте по ложці цукру. Решту 3 ложки відправляться до лимона.

Пісочний дріжджовий пиріг із трьома начинками

Крохмаль розведіть у невеликій кількості води. З лимона зніміть решту цедри й додайте у каструльку. Плід лимона позбавте від шкірочки та кісточок й прокрутіть крізь м’ясорубку. Яблуко без шкірочки наріжте на часточки й натріть на тертушці з великими отворами.

Змішайте яблуко, лимонний сік із цедрою, цукор і поставте на вогонь. Постійно перемішуючи, доведіть до кипіння. Влийте розведений крохмаль і проваріть кілька хвилин, щоб начинка загусла.

Пісочний дріжджовий пиріг із трьома начинками

Сухофрукти прокрутіть на м’ясорубці, але не змішуйте – нехай будуть окремо. Якщо після змішування з цукром начинка видається твердуватою, трішечки розбавте водою. Приготуйте форму діаметром 24 см, дно якої вистеліть пергаментом.

Від шматка тіста відріжте третину. Решту поділіть на три однакових шматочки й поверніть у холодильник. Більший шматочок тіста розкачайте з запасом, щоб вистачило на дно і бокові стінки форми. Викладіть начинку з чорносливу й рукою в пакеті рівномірно розподіліть по всій поверхні.

Візьміть у холодильнику одну третинку, розкачайте по діаметру форми. Викладіть зверху чорносливу. Додайте й розподіліть начинку з кураги. Накрийте другим розкатаним шматочком тіста.

Притрусіть його крохмалем, щоб не промок від лимонної начинки. Коли викладете яблуко з лимоном, підгорніть краї з боків форми в середину. Змастіть їх яйцем, яке залишилося. Зверху накрийте третім шматком тіста, яке розкачайте.

Наколіть виделкою, щоб пиріг не підіймався нерівномірно. Змастіть залишками яйця та присипте борошняною крихтою. Випікайте в духовці, яку розігрійте до 180 градусів. Знадобиться приблизно 40-45 хвилин. Обережно зніміть роз’ємну форму, а пиріг із трьома начинками перекладіть на решітку, щоб прохолонув.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.