Дріжджове тісто готую на воді: мінімум інгредієнтів, а випічка виходить зразкова. Пишна, ніжна, ароматна

Дріжджове тісто може прикрасити ваш стіл не тільки пиріжками та пирогами, а й багатьом іншим. Зізнаємося, зробити його вдається не завжди. Цей рецепт покликаний зробити ваші смаколики ідеальними.

Дріжджове тісто відіграє основну роль у величезній частці печених страв. Кожен ласун знайомий з ним особисто і знає його цінність. Пиріжки залишаються для нас найзвичнішою і найближчою стравою. Це тісто підходить для будь-якої начинки, і ваші страви 100% порадують сім’ю і будь-якого гостя.

Це тісто не вимагає великої різноманітності інгредієнтів. Необхідні компоненти знайдуться в кожному холодильнику, процес займе зовсім небагато часу, а результат перевершить будь-які очікування.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 грам
  • Цукор – 2 столові ложки
  • Сухі дріжджі – 1 чайна ложка з гіркою
  • Вода – 300 мілілітрів
  • Сіль – половина чайної ложки
  • Рослинна олія – 60 мілілітрів

Для початку потрібно з’єднати 100 грамів борошна з цукром і дріжджами. У все це влити теплу воду. Тепер потрібно перемішувати доти, доки дріжджі повністю не розчиняться. Цю суміш необхідно обернути в рушник і залишити на 15 хвилин у теплому місці.

До наступного етапу слід переходити, коли над сумішшю підніметься опара, і з’явиться характерна пінна шапочка.

Тепер час додавати борошно, що залишилося, і сіль, потім перемішати їх із тістом. Коли вони стануть однорідною масою, настане момент, де потрібно додавати олію. Отриману суміш також потрібно довести до однорідної консистенції.

Дріжджове тісто на воді
Дріжджове тісто на воді

На цьому етапі можна переходити до замішування руками. Спочатку варто розмішувати в мисці, потім уже можна перейти на стіл. Деякий час тісто прилипатиме до рук і поверхні, але незабаром стане м’яким і еластичним. Процес замісу займе 8-10 хвилин.

Коли ви переконаєтеся, що тісто достатньо розмішане, його слід укласти в миску, загорнути в харчову плівку і залишити на годину в теплому місці. За цей час тісто підніметься і буде готове для подальшого застосування у ваших шедеврах.

Популярне

Схожі статті

Лише кабачок та рис, а на смак краще за м’ясо: оладки на сковорідці — простіше рецепта й не вигадати

Якщо ви шукаєте ідеальний спосіб розпочати день з енергією та задоволенням, то кабачкові оладки з рисом на сковорідці — ваш варіант: корисно, просто, легко!

Час невблаганний й нищівний: як зараз виглядають колишні еталони чоловічої краси Делон, Круз, Пітт та інші

У світі кіно та моди завжди було чимало чоловіків, які ставали еталонами краси. Серед них такі як Ален Делон, Том Круз, Бред Пітт, Леонардо Ді Капріо.

Ніхто не вірить, що я їх сама роблю! Виходять краще ніж в кондитерських: легкі тістечка у кокосовій стружці

Забудьте про необхідність виходити з дому, щоб насолодитися смаком вишуканих кондитерських виробів. З цим рецептом тістечка у кокосовій стружці стануть найулюбленішим домашнім десертом вашої сім'ї!